1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Urmas Sõõrumaa Võrno saates: Eesti haridussüsteem kasvatab kopeerijaid
VIDEO! Urmas Sõõrumaa Võrno saates: Eesti haridussüsteem kasvatab kopeerijaid

VIDEO! Urmas Sõõrumaa Võrno saates: Eesti haridussüsteem kasvatab kopeerijaid

“Hannes Võrno 33 minuti” otse-eetris käis tuumakas tegija, kuldse puudutusega Urmas Sõõrumaa, kelle sõnul vajab nõukamentaliteedist pakatav Eesti haridussüsteem reformi, sest senise olukorra jätkudes pole võimalik kopeerijate asemel hakata loojaid kasvatama.

“Haridussüsteem vajab reformi. Kogu meie haridussüsteem kasvatab täna kopeerijaid, aga meil – Eesti riigil ja inimesel – oleks kasulik olla looja. See on vana nõukaajastunud haridussüsteem, mis on faktide ja tuupimise peale üles ehitatud. Saadame lapsed hommikul kell kaheksa kooli ja õhtul kell kümme viriseme nende kallal, et miks õppetükid veel tegemata on,” räägib Sõõrumaa, kelle sõnul tuleks lastele juba klassis kõik selgeks teha, et nad ei peaks koolitööd koju kaasa vedama.

Intervjuu Urmas Sõõrumaaga oli Tallinna Televisiooni otse-eetris 24. aprillil. Talk-show “Hannes Võrno 33 minutit” jõuab Solarise keskuses asuvast endisest “Ringvaate” stuudiost vaatajani igal teisipäeval algusega kell 21.30 – vahetult enne TTV saadet “Otse kümnesse”.

Head Uudised GoodNews