1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEOD! Kantrikuninganna Airi: inimesed ei ole kantrist lahti lasknud
VIDEOD! Kantrikuninganna Airi: inimesed ei ole kantrist lahti lasknud

VIDEOD! Kantrikuninganna Airi: inimesed ei ole kantrist lahti lasknud

Tallinna Televisiooni “Suvestuudios” käis külas värvikas perekond, keda eestlased üldiselt hästi teavad – meie kantrikuninganna Airi Ojamets ehk Airi Vipulkumar Kansar, kes on abielus Indiast pärit Vipulkumariga. Stuudios olid kaasas ka nende kaks last, Adrika ja Arian.

Oma elusaatuse kohta ütles Airi saates, et algul oli Lääs ehk Metsikust Läänest tuntuks saanud kantrimuusika, ja siis tuli Ida. Aga see pidigi Ameerika kantrimuusikutel tavaks olema, et kui laval saavutatakse sära ja kuulsus, siis järgnevad vaimsed otsingud Indias.

Indiasse viisidki Airi kõige jooga ja muud vaimsed teemad, aga ka video filmimine Goas ja sealt algaski ka romantiline osa. “Selle aluseks olid siiski elulised väljavaated, ma tundsin, et vajan mõttekaaslast, siit ei olnud teda kerge leida,” jutustab Airi. Indiast ta mõttekaaslase Vipuli näol ka leidis.

Oma abikaasa kohta räägib Airi, et kuigi too on pärit Indiast, talle päikeselised ilmad ei meeldi, sest kodukandis on palavust 40-50 kraadi, ja ta naudib pigem meie jahedat ja pilvealust ilma. Teisest kultuurist inimesena pole Vipul siin mingeid halbu kogemusi saanud, pigem on need naljakad — näiteks ütles üks tüdruk liftis: “Emme, näe, pagulane!” Pagulane Vipul siiski pole, ta on Eestisse tulnud täiesti ametlikult ja seaduslikult. Mis aga puutub muusikasse, siis oli Airil kavas teha spirituaalset muusikat, väelaule ja muud sellist, kuid sel alal pole tööd. “Inimesed ei ole kantrist lahti lasknud,” ütleb kantrikuninganna, kes esineb nii bändiga kui ka üksi trubaduurina. “Bändiga rokime kõvemini kui kunagi varem!” lisab ta.

Pereelus saab Airi muusikutööd rahulikult teha, sest kui ta käib õhtuti esinemas, on abikaasa lastega kodus. Laevatööl ta enam siiski ei käi ja lastega olemiseks jääb aega piisavalt. Airi esinemistest saab teada nii tema kui ka bändi Facebooki lehel. Saates esineb Airi kahe lauluga. Üks neist, “Hunt käib hallis”, sai tehtud siis, kui bänd oli veel kolmeliikmeline ja see räägib sellest, kuidas kõik on ajaga muutunud, seda Punamütsikese loo võtmes. Teine on loo “Dream in A Dream”, millega Airi esines 2005. aasta Eesti eurolaulu konkursil, järelkäija, ja täna on selle eestikeelne nimi “Lõunamaa öö”.

Vaata „Suvestuudio“ intervjuud!

“Hund käib hallis”

“Lõunamaa öö”

Jüri Kukk Ajakirjanik