1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEOINTERVJUU! Airport Jam’i detsibellid pääsevad valla vanalt lennuväljalt
VIDEOINTERVJUU! Airport Jam’i detsibellid pääsevad valla vanalt lennuväljalt

VIDEOINTERVJUU! Airport Jam’i detsibellid pääsevad valla vanalt lennuväljalt

Saatejuht Andres Raid ja Airport Jam manager Janek Tobi ning promootor Antti Tsugart
Saatejuht Andres Raid ja Airport Jam manager Janek Tobi ning promootor Antti Tsugart

Juulikuu 25. ja 26. päeval paneb Haapsalu lähedalt vanalt nõukaaegselt sõjaväelennuväljalt kostev muusika klirisema aknad, kuid nende purunemist siiski karta ei maksa — korraldajad on lubanud, et kaheksandat, ja peoloomade kurvastuseks ka viimast, korda Läänemaal toimuv klubimuusikafestival Airport Jam, suurim projekt omasuguste hulgas, saadab valguslahendused silmadesse ja detsibellid kõrvadese ja neist mööda taevalaotusesse. Tegu on omamoodi nostalgiasüstiga, sest vahepealsed aastad lasksid peoplatsil rohtu kasvada.

Ürituse manageri Janek Tobi jutu järgi panid muusikaüritusele aluse omal moel võõrväed, sest angaaridega ja peoplatsidega koht on tõeline festivaliala. Muusikanautijaid ootab ees kaheksa lava erinevate stiilide jaoks ning kostitajateks on ligi 80 diskorit laiast maailmast ja kohapealt. Plaadikeerutajaid tuleb nii suure lombi tagant, kui ka Itaalia säärsaapalt, Venemaalt, Inglismaalt ja mujaltki. Viimasel hetkel lisandus Alex Ferrer maagiliselt Ibiza saarelt.

2_TJR“Tantsumuusikamaailm on karmiks läinud. Esinejate leidmiseks tuleb eelnevalt teha aasta aega rasket tööd,” kinnitab Tobi. Eriti kõva moosimist eeldab DJ-de toomine Ameerika Ühendriikidest ja see on kogu Vana Maailma korraldajatele veenmisoskust nõudev küsimus. Kaks tundi plaadikeerutamist on nüüd samal hulgal eurosid kui aastate eest kroone.

Kohale on lubanud tulla USA artist TJR, kes teeb koostööd maailma suurimate nimedega nagu Pitbull ja Flo Rida ning on hetkel üks festivali nõutumaid DJ-sid.

Psyko Punkz tulpide maalt Hollandist pole Eestit veel külastanud, seega saab tast eeldatavasti hea maiuspala hardstyle muusika fännidele. Küsitluste järgi on tegu siinmail enim oodatud hardstyle DJ-duoga.

Korraldajate lubadust mööda saavad kohaletulijad pidutseda 52 tundi järjest ja ala suletakse vaid loetud tundideks, et kõrvad puhata saaksid.

1_AIRPORTJAM2014“Ürituse detsibelle on kuulda ikka kümnete kilomeetrite taha, aga oleme ka lavad ehitanud suunaga nii, et see kohalikke võimalikult vähe häiriks,” selgitab Janek Tobi.

Lavadel hakkab käima laivis lugude miksimine ja eriline rõhk on tänavu pandud sellele, et kõik live-esitused oleksid täiuslikud, tagamaks maksimaalset naudingut. Diskondus on maailmas saanud omaette kultuuriks ja paljud DJ-d on kuulsamadki kui lauljad ja muusikud. “Eesti elektroonilise muusika tegijad on tavaliselt alustanud proffidena näiteks klaveri taga, on seejärel silma jäänud mõnele plaadifirmale ja pääsenud suurtele festivalidele. Parimaks näiteks Eestis on Airport Jam’il varem esinenud Mord Fustang, Syn Cole ja Beat Service, kes hetkel üle maailma rahvast hullutavad,” kirjeldab ürituse promootor Antti Tsugart.

Sel aastal on välisesinejad esinduslikud nimed. Eraldi on olemas hardstyle arena, techno lougne, samuti ka arena dnb ja dubstep muusika austajatele. Kohale tuleb Eesti populaarseim ja hirmsaim raadiosaadete ning pidude sari Hirmo Faktor!

Laupäeval on pealava hõivatud Power Hit Raadio ennast juba tõestanud tegelaste poolt. Telkla laval aga käib katkematu non-stop-pidu.

Lisaks peaesinejale esineb Airport Jam Indoor üritusel veel üle kümne välisartisti ning Eesti oma tuntud plaadikeerutajad.

3_AIRPORTJAM2014cover

Varasemalt on üritusel esinenud sellised maailmanimega artistid nagu Rudimental, Swanky Tunes, Funk D, Alex M.O.R.P.H., Sidney Samson, Sander van Doorn, Richard Durand, Yoji, Scot Project, Marco V, Marcel Woods, Showtek, John O’Callaghan, Aly & Fila, Dom & Roland, Teebee, Propaganda, Adam F, SpectraSoul, Amit, Break ja paljud teised. Airport Jam on parimatel aastatel kodust välja vedanud enam, kui seitse tuhat mölluhinge. 3-4 tuhat pidutsejat on tavaline number. Korraldajad ütlevad, et elamuse saamiseks tuleb ainult kohale tulla, sest ürituse nautimiseks on loodud kõik võimalused.

Suur möll saab alguse 25. juuli õhtul kell 19, aga sellest hoolimata oodatakse kohale juba varem, et vaim ürituseks valmis panna.

Täpsema ülevaate saamiseks külastage Airport Jam’i kodulehekülge www.airportjam.com ja www.facebook.com/airportjam

VAATA KA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews