1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEOINTERVJUU! RUJA legendid ja Taavi Peterson kütavad lava kuumaks!
VIDEOINTERVJUU! RUJA legendid ja Taavi Peterson kütavad lava kuumaks!

VIDEOINTERVJUU! RUJA legendid ja Taavi Peterson kütavad lava kuumaks!

FotoJuulikuu keskel alustab täistuuridel ainukordne kontserttuur “Eile nägin ma Eestimaad”, kus RUJA legendaarsed muusikud Jaanus Nõgisto, Andrus Vaht, Margus Kappel ja Priit Kuulberg on ühendanud oma jõu noore ja andeka Taavi Petersoniga. Rajul kontserdil kõlab kordumatu läbilõige RUJA originaalmuusikast, pillidel astuvad üles bändi liikmed ja solistina lisab nooruslikku energiat ka Soomes tuule tiibadesse saanud Taavi Peterson.

Kontserttuuri nimiloo „Eile nägin ma Eestimaad“ sõnade autor on Ott Arder, kes Juhan Liivi luuletusest inspiratsiooni saanuna andis 1981. aastal laulule muudetud sõnad ja kasvatas siis oma loomingust uue menuloo, mis võitis eestluse järele janunevad südamed. Nootide kaudu päästis muusika valla kogu Eestis tuntud helide looja ja nende esitaja Rein Rannap.

Kui Juhan Liiv nägi eilsel Eestimaal võsa, hurtsikuid, saunu ning tema nägemuses oli see maa suikumise ja näotuse paik, siis Ott Arder maalib RUJA lauluhäälte kaudu pildi suvilatest, Soome saunadest ja garaažidest, nentides, et on tegu on ilusa ajaga, mil pole varjusid. Seda lugu on varem esitanud Eesti rahva taasiseseisvusaastate ühes suuremas tragöödias igavesele teele läinud legendaarne muusikalegend Urmas Alender.

Bändi erinevatel generatsioonidel jagub teineteise suunas ohtralt kiidusõnu: Margus Kappel ja Jaanus Nõgisto on väga rahul Taavilt tuleva noorusliku energia ja säraga. Jaanus Nõgisto lubab, et kontsert tuleb RAJU! Taavi peab legendaarseid pillimehi parimaks võimalikuks koosluseks, mis Eestist võtta: „Seda oli näha juba esimeses proovis, et asi klapib ja siit on tulemas midagi võimsat,“ iseloomustab Taavi muusikute head kooskõla.

Juba peagi algaval tuuril saab kogu Eestimaa teada, kes kellega käib, kes suudleb läbi jäätunud klaasi, millised inimesed õpivad kogu elu ja olles dokumentideta võõras linnas, ei vaata nad tagasi!

„Eile nägin ma Eestimaad“ jõuab juulis ühtekokku kümnesse kontserdipaika üle Eesti. Kulminatsioonina toimub 21. augustil Taasiseseisvumispäeva kontsert Tartu laululaval.

16. juulil kell 20 Kõue mõisa aed
17. juulil kell 20 Padisel Kallaste talus Kalju lava
18. juulil kell 20 Paide laululava
20. juulil kell 19 Vihula mõisa aed
21. juulil kell 20 Pärnu Ammende Villa aed
22. juulil kell 20 Tallinnas Linnateatri lavaauk
23. juulil kell 20 Mooste mõisa Folgikoda
24. juulil kell 20 Saue Vanamõisa Vabaõhukeskus
25. juulil kell 20 Haapsalu Veskiviigi sadam Jahta
27. juulil kell 19 Hiiumaal Kärdla laululava
21. august kell 19 Tartu Laululava

Piletid on müügil Piletilevis ja Piletimaailmas.

VAATA VIDEOINTERVJUUD MARGUS KAPPELIGA!

Head Uudised GoodNews