1. Avaleht
  2. Melu
  3. Viljandi Hansapäevad sel aastal tulemata ei jää
Viljandi Hansapäevad sel aastal tulemata ei jää

Viljandi Hansapäevad sel aastal tulemata ei jää

Hansapäevad vallutavad Viljandi 27.-29. augustini. Vastavalt valitsuse kehtestatud piirangutele COVID-19 viiruse leviku tõkestamiseks on mõnevõrra muutunud festivali ala, kava ja programm.

Sakala keskuse direktori Jaanus Kuke sõnul on suurim muudatus hansapäevade osas see, et üks osa programmist leiab aset piiramata alal ning teine osa piiratud alal,  kuhu pääsemiseks tuleb ette näidata tervisesertifikaat koroona vastu vaktsineerimise, viiruse läbipõdemise või negatiivse testi tulemuse kohta.

Vastavalt valitsuse piirangutele jäävad hansapäevade traditsiooniline laat, kunsttükkide tänav ja Teatrihoovi etendused piiramata alale. „Kauba, Lossi ja Väike-Turu tänavat ning Laidoneri platsi hõlmavat hansalaata ja kunsttükkide tänavat saavad külastada kõik soovijad,” ütles Kukk, „Teatrihoovi etendustele pääseb siseruumi kuni 50 ja õue kuni 100 inimest, mis tähendab, et ka neile etendustele soovijaid valitsuse korralduse järgi kontrollima ei pea.”

Piiratud ala tekib Sakala keskuse direktori sõnul Vabaduse platsile, Tasuja puiesteele ja lauluväljakule. „Vabaduse platsil toimuvale Huvimässule ning laste- ja noortealale, Tasuja puiestee laadaalale, Jaani kiriku ette vallikraavi tulevasse taluloomaaeda ja viikingialale, linnalavale ja lauluväljaku juures olevale toidualale pääseb aga vaid vaktsineerimispassi, viiruse läbipõdemise tõendi või negatiivse testi tulemuse ettenäitamisel,” sõnas Kukk.

Tema sõnul tegeleb hansapäevade meeskond ka sellega, et luua külastajatele võimalus hansaala läheduses võimalikult mugavalt koroonaviiruse kiirtest teha. Korraldajad loodavad, et testimispunkti toomine hansaala lähedusse on võimalik.

Valitsuse piirangute tõttu on Sakala keskuse direktori sõnul hansapäevade programmi ka sisuliselt muudetud. „Tervise huvides otsustasime ära jätta 27. augustil toimuma pidanud Tänavatoidufestivali ning kogu hansapäevade vältel toimuma pidanud noorte jalgpalliturniiri HansaCup’21,” lausus Kukk.

Sakala keskuse direktor lisas, et hansapäevade kavas on tehtud ka väiksemaid asukohtade ja kellaaegade muudatusi ning programm ja alade paigutus võivad vastavalt valitsuse otsustele piirangute osas muutuda veelgi. „Meie kõigi soov on, et hansapäevad siiski Viljandi üheks nädalavahetuseks vallutaksid, selleks aga palume külastajatelt mõistvat suhtumist seatud piirangutesse. Samuti palume hansapäevadele tulla vaid täiesti tervena ning haigusnähtudega püsida kodus,” lausus Kukk.

Head Uudised GoodNews