1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Viljandis selgitatakse välja parimad noorte pärimusbändid
Viljandis selgitatakse välja parimad noorte pärimusbändid

Viljandis selgitatakse välja parimad noorte pärimusbändid

22. oktoobril astuvad Viljandis võistlustulle kaheksa noort pärimusbändi kahes võistlusklassis.

Nooremas vanusegrupis (kuni 16-aastased) konkureerivad Zene, Remmeli, Tradimus ja Haru, vanemas vanusegrupis (16-26-aastased) Tammele, Duo Tuus, Duo Trahh ja Tulused.

Õhtu jooksul valib mõlemast vanusegrupist välja parima mainekas žürii, kuhu kuuluvad Ann-Lisett Rebane, Maian Kärmas, Karoliine-Lisette Kõiv, Marko Mägi ja Margus Haav. Kohapeal selgub ka publiku lemmik.

Ka tänavu oli igal konkursile pääsenud bändil võimalus teha koostööd muusikust mentoriga, kes hoidis bändi tegemistel silma peal ja jagas praktilisi nõuandeid. Mentoriteks olid sel korral Maarja Nuut, Merike Paberits, Jaan-Eerik Aardam ja Mati Tubli.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul on kõik noortega seotud tegevused keskusele äärmiselt olulised. “Need noored on tuleviku pärimusmuusikud ja pärimusmuusika õpetajad ehk pärimuse edasikandjad,“ ütleb ta. „Konkursiga soovime neile anda kogemuse ja tunnetuse, kuidas pärimusmuusikuna esinemiseks valmistuda, kava kokku panna, teistega kokku kõlada, päriselt laval olla ja publikumelu nautida.“

Head Uudised GoodNews