1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. ZORG kandideerib Eesti Muusikaauhindadel Aasta Metalalbumi tiitlile
ZORG kandideerib Eesti Muusikaauhindadel Aasta Metalalbumi tiitlile

ZORG kandideerib Eesti Muusikaauhindadel Aasta Metalalbumi tiitlile

Teflon sinkuElektroonilist metalit viljelev Zorg kandideerib Eesti Muusikaauhindadel Aasta Metalalbumi tiitlile. Selle auks avaldab järgmise singli “Teflon” albumilt “Hüperborea”.

Eesti Muusikaauhinnad 2015 nominendid on selgunud. 140 liikmeline žürii tegi oma eelvaliku 150 eelmisel aastal ilmunud plaadi hulgast. Kokku jagatakse auhindu 16 kategoorias, mille hulgas ka Aasta metalalbum. Aasta metalalbumi nominentideks on Metsatöll “Karjajuht”, Zorg “Hüperborea” ja Tharaphita “Ülestõus”. Võitjad tehakse teatavaks 15.jaanuaril Nordea Kontserdimajas toimuval auhinnagalal. Zorg on esimest korda nomineeritud Eesti Muusikaauhinna tiitlile.

Lugu “Teflon” on erand, mis kinnitab reeglit. Zorgi on üdini apoliitiline kooslus. Meie lood on etüüdid ümbritsevast elust, mis inspireerib oma mõtteid sõnastama.

bande3_mvZorgi laulja ja “Tefloni” sõnade autor Lemo kommenteerib uut singlit nii: ““Tefloni” inspireeris hulk tänaseni vastuseta jäänud küsimusi. Millal Anna Maria vangi läheb? Aga Ester ja Villu? Millal Edgar täidab oma lubaduse, mille ta pärast lindiskandaali intervjuus andis? Mis siis ikkagi sai Indreku ja Nikolai elamislubade asjast? Ja siis veel see vaene kummalise nimega poiss kes pandi välja prinditud võõraste e-mailidega tanki … ? Millal maksad memme vaeva? Isegi kui me ei saagi kunagi tõde teada, siis on hea aeg-ajalt teemat meelde tuletada ja loota, et Mihklipäev saabub, Teflon kuluks ning hapukapsas põhja kõrbeks. Eriti tore oleks see nüüd, vahetult enne uusi valimisi. Oleks ju? Muusikaliselt on “Teflon” samaaegselt kuri ja lõbus. Straight forward mikstuur metalist, elektroonikast ja mingist räpilaadsest asjast J. Ja teflonist on saanud tefloon, sest nii on ägedam,” arvab Lemo.

17. aprillil 2014 ilmunud Hüperborea on Zorgi kolmas stuudioalbum, mille kirjutamine algas 2011 aastal.  Viimane 9 uuest loost valmis lõplikult 2014 aasta veebruaris ja selleks oli plaadi nimilugu. Selle protsessi tulemuseks on 9 uut lugu, 1 improvisatsioon, 2 coverit ja 2 remixi.Remixid on teinud Zorgi bassimees Dr.R. Coverid on valminud tänu kahele kogumikule. Jahitrofeed tehti Kukerpillide 40 juubeli plaadi jaoks ning Behind The Wheel Saksamaal välja antud Depeche Rock Covers väljaandja palvel.

Plaadilt on ilmunud 3 singlit, neist viimane “AS Maa” vahetult enne plaadi ilmumist.

Muusikute tegemistest uuri lähemalt SIIT! 

Head Uudised GoodNews