1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. 10 fakti esilinastuvast sarjast „Wayward Pines“
10 fakti esilinastuvast sarjast „Wayward Pines“

10 fakti esilinastuvast sarjast „Wayward Pines“

Peaosatäitja Matt Dillon
Peaosatäitja Matt Dillon

14. mail esilinastub psühholoogiline põnevusseriaal „Wayward Pines“, mille režissöör on rea tuntud filmide autor M. Night Shyamalan. Eestis saab sarja esimest jagu vaadata 14. mail kell 22.00 FOX kanalil.

– Sari „Wayward Pines“ esilinastub 14. mail korraga 125 riigis Aafrikas, Aasias, Austraalias, Euroopas, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Tegemist on teadaolevalt suurima sarja-esilinastusega maailmas.

– Sarja režissööri M. Night Shyamalani jaoks on „Wayward Pines“ esimene telesari. Shyamalan on töötanud enne selliste kassahittide juures nagu „Küla“ (The Village), „Märgid“ (Signs) jpt.

– Sari põhineb Ameerika menukirjaniku Blake Crouchi samanimelisel, 2012. aastal ilmunud raamatutriloogial.

– Blake Crouch on öelnud, et Wayward Pines on katse luua midagi, mis tekitaks samasuguse tunde, nagu 90ndate kultussari Twin Peaks. Mitme kriitiku hinnangul on see õnnestunud.

– Sari on filmitud kahes Kanada linnas – Burnaby’s on tehtud sisevõtted, välisvõtete paigaks oli Agassiz.

– Sarja filmimine toimus 2013. aasta augustist 2014. aasta veebruarini.

– Sarja režissöör M. Night Shyamalan on öelnud, et just viies jagu on murdeline, sest kergitab saladuskatet ühe linna puudutava olulise müsteeriumi osas.

– Wayward Pines’i linna moto on „Kus paradiis on koduks“ (Where paradise is home).

– Wayward Pines’i elanikel on kaks peamist reeglit: ära räägi minevikust ning vasta alati telefonile, kui see heliseb.

–  Näitleja Matt Dilloni jaoks on see esimene sari, kus ta figureerib peategelasena.

Sarjas teevad kaasa peale Oscari-nominent Matt Dilloni („Wild Things“, „Crash“, „There’s Something About Mary“) ka Emmy võitja Melisa Leo („Oblivion“, „Fighter“), Emmy nominent Juliette Lewis („Cape Fear“, „Natural Born Killers“), Oscari nominent Terrence Howard („Iron Man“, „Crash“) jpt. M. Night Shyamalan on ka sarja produtsent, kaasprodutsendid on Donald De Line, Chad Hodge ja Ashwin Rajan.

FOX International Channels (FIC) kuulub multimeediaettevõtte 21th Century FOX gruppi, mille halduses on enam kui 300 meelelahutus-, dokumentaal-, spordi- ja filmikanalit Ladina-Ameerikas, Euroopas, Aasias ja Aafrikas, kokku 45 erinevas keeles. Need telekanalid jõuavad rohkem kui 1,6 miljardi inimese koju üle maailma. Eesti televaatajatele on kättesaadavad Fox Life ja FOX ning osaliselt eestikeelsena loodus- ja teadusdokumentaalidele keskenduv National Geographic Channel.

 

Head Uudised GoodNews