1. Avaleht
  2. Film
  3. 1138 OSTU I Filmikogumikku “VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega” on esimestel nädalatel saatnud edu
1138 OSTU I Filmikogumikku “VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega” on esimestel nädalatel saatnud edu

1138 OSTU I Filmikogumikku “VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega” on esimestel nädalatel saatnud edu

Esimene internetis esilinastunud lühifilmide kassett “VÄRSKE VERI: Parimate kavatustega” on osutunud üheks edukaimaks lühifilmide kogumikuks Eestis. Esimeste nädalatega on kasseti vaatamisvõimalust erinevatel platvormidel ostetud 1138 korda.

Aprilli viimasel nädalal esilinastunud kogumik on lühifilmide kasseti kohta kogunud muljetavaldava vaatajanumbri ning seda just erinevatel voogedastus- ja veebiplatvormidel. Vaatajate arvult on “VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega” rohkem kui kahekordselt edestanud 2018. aastal kinodes linastunud filmikassetti “VÄRSKE VERI: Oma ja võõras”, mis annab tunnistust, et ehk on just sel kujul lühifilmide publikuni toomine ennast õigustanud. Kasseti peaprodutsent Marianne Ostrat kommenteerib: “Üks asi on 1138 individuaalset sisselogimist, teine see, et sellise levimudeliga saavad praegustes oludes ühe nö. piletiga vaadata filme kõik koos elavad inimesed. Lisaks saab filme vaadata 48 tunni jooksul mitu korda. Näiteks ainuüksi Netikino.ee lehel on filmikasseti erinevaid filme käivitatud kokku 1521 korda. Kui seni vastas vaatajate arv kinopiletite müügile, siis uus levimudel annab filmitegijaile filmide vaatamiste kohta senisest täiesti erinevaid andmeid, mida alles õpime tõlgendama. Kindlasti võime rõõmsalt tunnistada, et vaatajate hulk on võrreldes VÄRSKE VERE eelmise kassetiga teinud mitmekordse hüppe ning publik ja kodumaised lühifilmid astunud suure sammu üksteisele lähemale.”

“VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega” oleks pidanud esilinastuma kinodes aprilli lõpul, kuid seoses COVID-19 levikuga ja kinode sulgemisega Eestis, jäi see ära. Selleks, et pakkuda filmihuvilistele uusi kodumaiseid filme ka eriolukorras, kasutati sel korral teistsugust levimudelit ning toodi VÄRSKE VERI vaatajateni just läbi voogedastusplatvormide. “Olles nii esimene online’is esilinastuv filmiprojekt Eestis,” lisab Marianne Ostrat.

Kogumikku kuuluvad filmid on Oskar Lehemaa “Karv”, Tanno Mee “Uued algused”, Chintis Lundgreni “Toomas teispool metsikute huntide orgu”, Andres Keili “Karl ja Carla” ning Kerli Kirch Schneideri “Virago”.

Osatäitjad: Janek Joost, Rasmus Kaljujärv, Ülle Kaljuste, Sten Karpov, Alo Kõrve, Riina Maidre, Elina Purde, Tiina Tauraite, Juhan Ulfsak jt.

Režissöörid: Andres Keil, Chintis Lundgren, Oskar Lehemaa,, Tanno Mee, Kerli Kirch Schneider.

Produtsendid: Jaak Kilmi, Chintis Lundgren, Diana Mikita, Marianne Ostrat, Evelin Penttilä.

Tootjad: Alexandra Film, Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio, NAFTA, Pimik, Stellar Film.

Vaata treilerit!

“VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega” on nähtav Netikino.ee, Elisa Elamuse , Telia ja Go3 voogedastusplatvormidel.

Lisainfo leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews