Dokumentaal ainulaadsest gurmeerestoranist, mis asub vanglas
Juba nädala pärast algab Toidufilmide festival, mis pakub väga mitmesuguseid ja erilisi filmielamusi. Näiteks Itaalia dokumentaal “Tere tulemast vanglasse” (Benvenuti In Galera) viib vaatajad maailma ainsasse ja tõeliselt ainulaadsesse restorani, mis on avatud Milano lähistel asuvas vanglas.
Festivali korraldajate sõnul on režissöör Michele Rho kolme aasta jooksul filminud omapärast sotsiaalset projekti, mis pakub vangidele nii tähendusrikast tööd kui ka uusi perspektiive. “Film näitab ehedalt ja ilustamata, kuidas mingil hetkel sihi kaotanud mehed leiavad võimaluse avada end nii iseendale kui ka teistele uuel moel,” sõnab festivali kaaskorraldaja Helen Saluveer.
Film näitab ehedalt ja ilustamata, kuidas mingil hetkel sihi kaotanud mehed leiavad võimaluse avada end nii iseendale kui ka teistele uuel moel.
“Restorani saab soovi korral külastada iga toiduhuviline ning menüüst leiab hetkel näiteks artišoki küpsetised wasabimajoneesiga, kohvirisoto punase lehtsiguri ja puljongiga või praetud merikeele maapirnikreemi ja hapu sibulaga – valik tundub tõeliselt hõrk.” Restoran on populaarne nii kohalike kui ka välisriikidest kohale lennanud külastajate hulgas ja Michelin Guide on kandnud selle oma soovituste nimekirja.
Kokku linastub sel aastal Toidufilmide festivali raames 7 inspireerivat valdkonnapõhist dokumentaali.
Toidufilmide festival on Põhja- ja Baltimaades ainulaadne filmifestival, mille edukas debüüt toimus 2019. aasta kevadel. Kvaliteetsed ja uued dokumentaalfilmid toovad kinopublikuni nii kulinaarsete geeniuste tegemised, tipprestoranide lood, valdkonna innovatsiooni, ausad toorained, kestlikkuse olulisuse, inspireerivad tegijad ja tegemised ning ka kitsaskohad ja raskused. Festival viib kinopubliku rännakule paikadesse, tipprestoranide tagaruumidesse ja inspireerivate inimeste hingesoppidesse, kuhu muul viisil ei olekski võimalik pääseda. Festivali missiooniks on inspireerida, innustada, teadvustada ning toetada oma tegevusega nii valdkonnapõhist dokumentalistikat kui ka kohalikke tegijaid ja toidukultuuri laiemalt.
Kvaliteetsed ja uued dokumentaalfilmid toovad kinopublikuni nii kulinaarsete geeniuste tegemised, tipprestoranide lood, valdkonna innovatsiooni, ausad toorained, kestlikkuse olulisuse, inspireerivad tegijad ja tegemised ning ka kitsaskohad ja raskused.
- Toidufilmide festival toimub 10.-14. aprillini kinos Sõprus, eriseanss leiab aset ka Tartu Elektriteatris. Kõik filmid linastuvad ingliskeelsete subtiitritega. Filmikava on leitav veebilehel, piletid on müügil kinode kassas ja veebilehel.
- Festivali toetajateks ja koostööpartneriteks on Stockmann Eesti, Santa Maria, Imagine \\ TBWA, Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet, Eesti Kultuurkapital, Haage vesi, Mull ja ETV2.