1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Alen Veziko astub lavadele kontserttuuriga “Lõpuks leidsin sind”
Alen Veziko astub lavadele kontserttuuriga “Lõpuks leidsin sind”

Alen Veziko astub lavadele kontserttuuriga “Lõpuks leidsin sind”

Alen Veziko annab augustis kontserdituuri akustilise kavaga “Lõpuks leidsin sind”. Kontsertidel tulevad esitusele Aleni parimad lood neljalt albumilt ning samuti üllatab muusik kuulajaid täiesti uute lugudega, mida publik veel kuulnud pole. Aleni juba tuntud lood kõlavad esinemistel akustilises versioonis, teiste seas ka “Ainult tänaseks ööks”, “Sinu poole teel” ja “Ei ole öeldud lihtsalt tuulde”.

Lisaks traditsioonilistele instrumentidele nagu klaver ja kitarr, muudavad pillimängu erilisemaks akordion, ukulele ja mõned eksootilisemad löökpillid, näiteks kongad ja cajon.

Alen räägib, et kui viimased 2 aastat on ta bändiga esinedes kasutanud igasugust atribuutikat, näiteks arvutit, ja teinud mürtsu, siis nüüd on tulemas akustiline kontsert, pole trumme ega elektroonilisi vidinaid. “Läheme tagasi juurte juurde, teeme väga teadlikult akustilist ja õhulist muusikat, sellised kontserdid on kõige hingelähedasemad,” selgitab ta.

Alen ütleb, et hingeliselt esinev 2 Quick Start ja eriti lugu “Lõpuks leidsin sind” on talle juba teismeliseeast väga meeldinud. Mõne aasta eest tekkis tal mõte võtta kontserdikavasse kellegi teise lugu, panna see omasse võtmesse ja stiili ning selleks saigi eelnimetatud Pearu Pauluse lugu. Kui ta sellest oma hevi- ja rokimeestest bändikaaslastele rääkis, polnud nood 1990. aas-tate diskotümpsuloost üldse huvitatud, kuid Aleni versiooni kuuldes nõustusid nad seda esitama. “Kui me eelmisel aastal tegime kontsertsarja, leidis see lugu uue hingamise, nüüd aasta alguses mängisime kogu loo ümber ja nüüd on see kuidagi naturaalne, naivistlik ja natuke suvine ka. Mulle ta meeldib ja kui pakuti võimalus kontserti teha, arvasin, et “Lõpuks leidsin sind” sobiks selle nimeks,” räägib muusik. “Minu elufilosoofia on ka olnud selline, et olen otsinud, mida ma tahan ja nüüd olen ma leidnud, et tahan taas esineda.” Aleni sõnul leidis ta loost oma mõtte ja nägemuse, mis ei pruugi olla sama, mis Pearu Paulusel ja sõnade autoril Kaari Sillamaal, kuid loo esitlus ja kontserdi nimetus on kummardus ka neile.

Alen alustas muusikukarjääriga juba lapsepõlves, esimene originaalloominguga debüütalbum ilmus temalt 2009. aastal. Muusik on tegutsemisaastate jooksul andnud välja neli albumit, esinenud mitmetel tuuridel ja jaganud lava paljude Eesti artistidega.

Kontserdid toimuvad 9. augustil kell 19 Alatskivi lossi õuel, 10. augustil kell 19 Pärnus Kentuki Kõrtsi suvelaval, 15. augustil kell 19 Kernu mõisa aias, 16. augustil kell 19 Kuressaare Ahrensburg Boutique Hotel & Spas, 17. augustil kell 19 Vihula mõisa aias ja 18. augustis kell 19 Pangodis Kiivitaja talu õuel.

Piletid on saadaval Piletilevis!

Head Uudised GoodNews