1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Alustab telesaade “Kabinet”! Esimene saatekülaline on peaminister Jüri Ratas
Alustab telesaade “Kabinet”! Esimene saatekülaline on peaminister Jüri Ratas

Alustab telesaade “Kabinet”! Esimene saatekülaline on peaminister Jüri Ratas

Täna, 2. juulil algusega kell 21.30 on Tallinna Televisiooni eetris intervjuu Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratasega, kes on avakülaliseks saatesarjas „Kabinet ”.

Saatejuht Andra Veidemann soovib vaatajatele vahendada meie ministrite nägemust selle kohta, mis puudutab nende juhtimise valdkonda, aga ka rahva teenimisega kaasnevaid eetilisi valikuid.

Ratas peab ennast rahva, inimeste ja riigi peaministriks 

Saatejuht Veidemann uurib saates “Kabinet” peaministrilt, kui palju ta laseb oma koduerakonna siseheitlustel riigi juhtimist mõjutada, millele saadi kindel vastus: „Jüri Ratas on eesti rahva, Eesti inimeste, Eesti riigi peaminister. Kas ta on halb või hea, seda otsustab meie riigis kõrgeim võim. Aga mitte kunagi sa ei saa olla ühe erakonna linnapea või ühe erakonna peaminister.“

Salvestus toimus Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigiks saamise päeval 

Avameelset ja sisukat intervjuud peaministriga, kellel oli salvestuse päeval üks kõige tihedamaid tööpäevi seoses  Eesti saamisega Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigiks ja veel mitme sisepoliitilise küsimuse lahendamisega.  Lisaks laulu- ja tantsupeo üritustele  tähistab peaminister täna ka  oma sünnipäeva.

Millistele küsimustele otsib saatesari vastuseid? 

Saatesarjaga soovitakse anda televaatajatele vastused, millistel eeldustel ja milliseid põhimõtteid silmas pidades üks valitsuse koosseis töötab, millised on peaministri ja ministrite õigused ja kohustused ning kui suurt rolli mängivad valitsuse toimimises koalitsiooni moodustanud erakonnad ning millised on kompromissid, mida peab tegema, et koalitsioonivalitsus oleks töövõimeline.

 

Saatesari “Kabinet” alustab täna õhtul, 2. juulil algusega kell 21.30 Tallinna Televisioonis. 

Monika Kuzmina Peatoimetaja