1. Avaleht
  2. Film
  3. Apteeker Melchior jõuab Argentiinasse, Aserbaidžaani ja kodumaisele PÖFFile
Apteeker Melchior jõuab Argentiinasse, Aserbaidžaani ja kodumaisele PÖFFile

Apteeker Melchior jõuab Argentiinasse, Aserbaidžaani ja kodumaisele PÖFFile

Novembris esilinastuvad Apteeker Melchiori filmid esmakordselt kolmes riigis – kui eelmisel nädalal linastusid kõik triloogia osad Saksamaal Cottbusi filmifestivalil, siis täna esilinastub esimene film Euroopa Liidu filmifestivalil Bakuus, pühapäeval jõuavad Melchiori filmid Pimedate Ööde Filmifestivali publiku ette ning järgmisel nädalal Argentiinasse, Buenos Aires Rojo Sangre filmifestivalile.

Merit Kopli ja Elmo Nüganen Cottbusi festivalil. Foto: Cottbus

Eesti saatkonnas Berliinis töötav kultuuriatašee Merit Kopli lausus Saksamaa Cottbusi festivalil toimunud „Apteeker Melchiori“ filmimaratoni järel: „Huvi filmi vastu oli märkimisväärne, rahvast oli saalis kenasti, kusjuures päris paljud vaatasid järjest ära kõik kolm filmi. Iga filmi järel plaksutati, kiideti, küsiti küsimusi. Loomulikult oli eriti tore, et Elmo Nüganen ise oli kohapeal ja sai huvilistega suhelda.“

Diana Hensel, Elmo Nüganen ja Merit Kopli. Foto: Cottbus
  • Cottbusis toimus kolmanda filmi „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ maailma esilinastus.
  • Täna esilinastub „Apteeker Melchior“ Aserbaidžaani pealinnas Bakuus, kus toimub Euroopa Liidu filmifestival 2022. Festivali korraldavad ELi delegatsioonid koostöös liikmesriikide saatkondadega.
Foto: Robert Lang

Nii kodumaine kui ka rahvusvaheline publik saab Apteeker Melchiori filmimaratonist osa sel pühapäeval, 20. novembril, kui PÖFFi programmis linastuvad kaks triloogia osa. PÖFFi raames saab Apteeker Melchiori topeltseanssi ehk kahte osa järjest vaadata kokku kolmel korral, neist kaks seanssi toimuvad Tallinnas ja üks Tartus.

Foto: Robert Lang
  • 20. novembri seansil on kohal ka filmi režissöör Elmo Nüganen ja peaosatäitja Märten Metsaviir, kes räägivad filmi käekäigust ja publik saab esitada küsimusi.
  • 22. novembril esilinastub „Apteeker Melchior“ Argentiinas Buenos Aires Rojo Sangre filmifestivalil. Tegemist on ühe vanima ja olulisemaks peetud žanrifilmide festivaliga Ladina-Ameerikas, tänavune festival toimub 17-27. novembrini. Apteeker Melchiori esimene osa linastub festivali kõige olulisemas programmis, milleks on rahvusvaheline võistlusprogramm.
  • Festivali info on leitav siit.
Head Uudised GoodNews