1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. EESTI VABARIIGI SÜNNIPÄEV I Eesti Kanal näitab ajaloolisi kätlemistseremooniaid
EESTI VABARIIGI SÜNNIPÄEV I Eesti Kanal näitab ajaloolisi kätlemistseremooniaid

EESTI VABARIIGI SÜNNIPÄEV I Eesti Kanal näitab ajaloolisi kätlemistseremooniaid

Nostalgiahõnguline kodumaine telekanal Eesti Kanal toob sel nädalal vabariigi sünnipäeva puhul televaatajateni legendaarsed kätlemistseremooniad presidentide Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Toomas Hendrik Ilvesega.

Telepublikule avaneb Eesti Kanali vahendusel harukordne võimalus meenutada hetki ajaloolistest suursündmustest. Pühime tolmu arhiivimaterjalidelt ning meenutame, kus ja kuidas võeti külalisi vastu aastakümneid tagasi. Kes olid kutsutud pidulikule vastuvõtule? Kelle kostüümid äratasid kõige rohkem tähelepanu? Millest rääkisid tolleaegsed avaliku elu tegelased, kui meie riiki juhtisid presidendid Lennart Meri, Arnold Rüütel või Toomas Hendrik Ilves? Ajaloolised presidendi vastuvõtud on Eesti Kanalil vabariigi sünnipäeva nädala õhtutel.

  • Esmaspäeval kell 20.35 jõuab televaatajate ette President Lennart Meri ja proua Helle Meri vabariigi aastapäeva vastuvõtt aastast 1996.
  • Teisipäeval kell 20.20 näeb President Arnold Rüütli ja proua Ingrid Rüütli vastuvõttu pidulikult sünnipäevaürituselt aastal 2006.
  • Kolmapäeval kell 19.30 näeb vabariigi 89.nda sünnipäeva vastuvõttu, kus külalisi tervitavad President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves aastal 2007.

Ka vana ja hea poliithuumor on veebruaris naasenud tele-eetrisse. Eesti Kanal toob vaatajani nukulavastuse Pehmed ja Karvased. Poliitilisi ja ühiskondlikke jaburusi pilav sari sai alguse juba 20 aastat tagasi. Sarja tegevuspaigaks on Kadrioru Loss, tegelasteks tolleaegsed poliitilised juhtfiguurid. Sarja produtsent on Raivo Suviste, lavastaja Hardi Volmer. Nukkudele on andnud hääle mitmed tuntud näitlejad, sh Tiit Sukk, Tõnu Oja, Piret Kalda, Anu Lamp ja paljud teised. Vaata, meenuta, naera ja nuta veebruaris igal argipäeva õhtul ning nädalavahetusel kasvõi maratonina telekanalilt Eesti Kanal.

Head Uudised GoodNews