1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Elu24: Galerii ja video: Iberofesti meeleolukas avapidu Clazzis
Elu24: Galerii ja video: Iberofesti meeleolukas avapidu Clazzis

Elu24: Galerii ja video: Iberofesti meeleolukas avapidu Clazzis

Foto: Viktor Burkivski
Foto: Viktor Burkivski

Ibero-Ameerika riikide kultuuri tutvustavad Iberofesti ametlik avapidu toimus Clazzis, kus esinesid Carlos Madrid ja Marilin Kongo. Ibero-Ameerika riikide muusikat mängis DJ Jorge Hinojosa.

Iberofest toob terve märtsikuu jooksul Eestisse Ibero-Ameerika riikide kireva kultuuri. Festivali korraldavad Hispaania, Argentina, Kolumbia, Hondurase, Mehhiko ja Peruu suursaatkonnad.

Terve märtsi jooksul leiab Iberofesti raames aset rohkem kui 70 erinevat sündmust, mis pakuvad midagi igale maitsele. Filmisõpru rõõmustab Iberofesti filmiprogramm kinos Artis, SuperNova kinos saab ülevaate Hispaania ja Kolumbia viimase aastate parimatest lühifilmidest ning ETV2 kanalil näidatakse igal kolmapäeval hispaaniakeelseid filme.

Koostöös Talvejazziga saab 14. märtsil Kumu auditooriumis kuulata Woody Alleni suurt lemmikut Biel Ballesteri.

Muusikalisi elamusi pakuvad veel Iberian Folk Ensemble, José Torres Trio flamenkoetendusega «Kellasüit» ning paljud teised.

Tantsuteatri publikul avaneb harukordne võimalus suisa kahel korral nautida Hispaania tantsulavastusi. 1. märtsil näeb Sõltumatu Tantsu Laval trupi La Pharmaco auhinnatud lavastust «Janu uuristab» ning 12. märtsil etendub Vaba Laval Barcelona trupi Enambar Danza südamlik ja fantaasiarikas kogupere tantsulavastus «Babaol». Tantsuhuvilistel on võimalik õppida erinevaid Ibero-Ameerika tantse nii Tallinna salsafestivalil kui erinevates töötubades.

Hondurase saatkond toob Rahvusraamatukokku tunnustatud fotograafi Arturo Sosa nägemuse oma kodumaast ning Peruu saatkond tutvustab siinsetele kunstihuvilistele Maria Elena Rodríguez-La Rosa maale ja skulptuure. Argentina saatkonna toel esineb 9. märtsi kirjanduspäeval Tallinna ülikoolis kirjanik Mempo Giarndinelli ning samal õhtul esitletakse Tallinnas hispaania kirjaniku Enrique Vila-Matase teost «Dublinesk».

Iberofestil saab lasta oma maitsemeeli hellitada Ibero-Ameerika riikide toitudel. Erinevad toidukohad Tallinnas pakuvad kogu märtsi jooksul Iberofesti erimenüüd ning hotellis Radisson Blu Olümpia leiab märtsi viimasel nädalal aset Hispaania gurmeenädal.

Huvitavad programmid on koostanud ka hispaania keele koolid Centro Picasso ja Hispaania Maja, mis muuhulgas pakuvad proovitundides võimalust tutvuda hispaania keelega.

Hispaania suursaadik Eestis Fernando García Casas ütleb: «Eestis veel vähetuntud mõiste Ibero-Ameerika hõlmab hispaania-ja portugalikeelseid riike Euroopas ning Lõuna- ja Kesk-Ameerikas. Kunst, tants, toidud, kirjandus, kino: need on kõik suurepärased vahendid tugevdamaks sidemeid rahvaste, kogukondade ja riikide vahel. Loodame, et õpite nende erinevate sündmuste abil meie rikast ja mitmekülgset kultuuripärandit paremini tundma. Ootame kõiki osalema. Tere tulemast!»

Iberofesti kogu programmiga saab tutvuda festivali kodulehel ning Hispaania suursaatkonna Facebooki lehel.

VAATA GALERIID!
Fotod: Viktor Burkivski

Allikas: Elu24

Head Uudised GoodNews