1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM ESITLB! “Klassikokkutulek” naerutab ka Soome eestlasi
FINEST FM ESITLB! “Klassikokkutulek” naerutab ka Soome eestlasi

FINEST FM ESITLB! “Klassikokkutulek” naerutab ka Soome eestlasi

KLASSIKOKKUTULEK_1Soome esimene eestikeelne raadiojaam Finest FM hoiatab kõiki Soomes elavaid ja töötavaid eestlasi meelelahutuspommi eest — 17. märtsist saab põhjanaabri kinodes näha Eestis vaatajarekordeid löönud komöödiafilmi “Klassikokkutulek”, milles Mait Malmsten, Genka aka Henry Kõrvits ja Ago Anderson kehastavad klassivendi, kelle veri veel vemmeldab, aga keha enam ei kannata. Filmis löövad kaasa veel Mart Müürissepp, Grete Klein, Märt Pius, Maarja Jakobson, Kadri Adamson, Ülle Lichtfeldt, Kristiina-Hortensia Port ja teised.

Raju ja samas südamliku komöödia algstsenaarium pärineb Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal üliedukalt kinod rahvaga täitis. Täpselt samasugune pöörane publikumenu saatis ka soomlaste versiooni. Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi hetke üks premeeritumaid stsenariste, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo sädeleva huumoriga kohalikku konteksti tõi.

Ohtralt naljakaid dialooge, pisarateni naerma ajavaid olukordi ja parimat näitlejameisterlikkust pakkuv “Klassikokkutulek” on komöödia, milles kooli lõpetamisest on möödas 25 aastat ja kolm klassivenda asutavad end vastumeelselt kokkutulekule. Mart (Mait Malmsten), Toomas (Genka) ja Andres (Ago Anderson) on üsna tavalised tublid ja toredad mehepojad, kel elus kõik pealtnäha okei, aga ometi on eredaimad unistused jäänud kas saavutamata või vajunud kaugele unustuse hõlma. Et ennast argirattast korraks välja tõmmata otsustavad semud üritusele eelneval nädalavahetusel linna peale minna ja tunda end taas 18-aastastena. Mis sellele järgneb, näete juba kinoekraanilt.

Filmi levitaja Soomes on Enari Maiste ja Finest Plus FM. Pileteid müüakse ainult eelmüügis!

Lisainfot leiab SIIT!

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews