1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Fix pälvib auhinna panuse eest Eesti muusikasse
Fix pälvib auhinna panuse eest Eesti muusikasse

Fix pälvib auhinna panuse eest Eesti muusikasse

24. jaanuaril Saku suurhallis toimuval muusikatööstuse aastasündmusel Eesti muusikaauhinnad tunnustatakse panuse eest Eesti muusikasse ansamblit Fix.

Rokkansambli Fix asutaja Väino Landi sõnul on muusikute ja kultuuriinimeste tunnustamine oluline ning teeb alati head meelt. „Eesti muusikute tunnustamine Eesti muusikaauhindadel on tänuväärt ettevõtmine, kuna tunnustust on vaja kõigil, ükskõik mis eluvaldkonnas. Kuigi Eesti on väike riik, siis siin sünnib ikkagi üliandekaid artiste,“ lausus Land. Ta lisas, et tunnustus panuse eest Eesti muusikasse tegi tervele ansamblile rõõmu, sest Fix on läbi kõigi aastate püüdnud mõjutada Eesti muusika arengut väga sügavalt.

Eesti üks läbi aegade tuntuim rokkansambel asutati 1968. aastal Tartus. Üle 50-aastase lavaperioodi jooksul on ansambel andnud sadu kontserte nii Eestis kui ka mujal Euroopas, Aasias ja ka Aafrikas. Üks eksootilisemaid esinemisi oli 1976. aastal Kuubal, kus anti neli kontserti Nõukogude Liidu ja Kuuba sõpruspäevade raames. Lisaks on bänd esinenud edukalt mitmetel konkurssidel ja festivalidel ning teinud kaasa mitmes teatrilavastuses Vanemuise kutselise ansamblina.

Aastate jooksul on ansambli sulest ilmunud mitmeid hitte, mis on muutnud Eesti muusikamaailma jäädavalt. Näiteks on Fixi „Tsirkus“ saanud suisa kultuslooks, mis ühendab erinevaid põlvkondi nii kontsertidel kui ka ööklubides. „Igal kollektiivil on mõni selline lugu, mis on ja jääb. „Tsirkust“ oleme mänginud juba aastakümneid ja selleta ei möödu ükski kontsert,“ ütles Land.

Ansambli koosseisu on läbi aegade kuulunud mitmeid artiste. 24. jaanuaril astutakse üles koosseisus Novella Hanson, Evald Raidma, Priit Pihlap, Vello Toomemets, Viljo Tamm, Viktor Vassiljev, Mait Paldra ja Riho Lilje.

„Panuseauhinnaga täname neid Eesti muusikuid, kelle tegevuseta poleks Eesti muusika täna see, mis ta on,“ lausus Eesti Fonogrammitootjate Ühingu juhatuse liige Danel Pandre. Seda, kes saab panuseauhinna, otsustavad Eesti Fonogrammitootjate Ühingu liikmed.

Panust Eesti muusikasse on auhinnaga tunnustatud 1999. aastast. Auhinna on pälvinud Uno Loop, Valter Ojakäär, Vello Orumets, Rein Rannap, Gunnar Graps, Tõnis Mägi, Marju Kuut, Olav Ehala, Ivo Linna, Riho Sibul, Erkki-Sven Tüür, Singer Vinger, Kukerpillid, Anne Erm, Anne Veski, Jaak Joala, Justament, Villu Tamme, 2 Quick Start ja Mahavok.

Head Uudised GoodNews