1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. HUVITAVATE INSTRUMENTIDE KOOSLUS! Ansambel KELLAWÄRK elustas legendaarse Genialistide hiti
HUVITAVATE INSTRUMENTIDE KOOSLUS! Ansambel KELLAWÄRK elustas legendaarse Genialistide hiti

HUVITAVATE INSTRUMENTIDE KOOSLUS! Ansambel KELLAWÄRK elustas legendaarse Genialistide hiti

Kellawärk Foto: Mait Jüriado
Kellawärk
Foto: Mait Jüriado

Eesti muusikamaastikule on tekkinud põnev ansambel nimega KELLAWÄRK, mille liikmed üllatavad huvitava instrumentide kooslusega. Esindatud on klassikalised pillid, mis on varustatud tänapäeva tehniliste vahenditega, elektri-tšello ning koosluse elektro-akustilise kõlapildiga imehästi haakuv cajón, mida eestikeeles kutsutakse ka „banaanikastiks”.

Oma esimese instrumentaalse stuudio-video tegi KELLAWÄRK legendaarsest Genialistide hitist „Leekiv armastus”, mis sai tuntuks filmist „Vanad ja kobedad saavad jalad alla”. Lähiajal soovib ansambel välja tulla ka omaloominguga, mis hetkel on valmimisjärgus.

Kellawärk & Luisa  Foto: Hanna Odras
Kellawärk & Luisa
Foto: Hanna Odras

Bändi trummar Reigo Ahven rääkis koosluse sünni kohta nõnda: ”Esiteks ütlen kohe ära, et minu lemmikinstrument on tšello. Kui taaskord sattusin juhuslikult ägedate tšellistidega jämmima, tuli jutuks, et miks lahterdatakse eesti artistid nii karmilt jazz-, pop-, rock- ja klassikalisteks muusikuteks? Mina kui kirglik kalamees ütleksin, et miks me peame olema erinevates vetes ja ühte võrku sattuda ei tohi? Vastupidi, selleks et „võrku” jäädavalt mitte kinni jääda, võiksid muusikud rohkem koostööd teha ning teineteiselt õppida. Meil kõigil on midagi õppida ka teistest muusikastiilidest.”

Koosluse tekke juures oli ka laulja Luisa Värk, kellega hiljuti salvestati uues võtmes ka „Eesti Laul 2015” osalenud „Minu Päike”. Luisat saab koos KELLAWÄRKiga täna, 21.07. kell 19 Kalamaja Kalmistupargis, selle taasavamise tähtpäeval.

Ansambel KELLAWÄRK on ülipositiivne muusikute ning eelkõige sõprade kooslus, mis loob sildu erinevate muusikastiilide ja instrumentide vahel, kus karismaatilised artistid ühendavad klassikalised instrumendid tänapäevaste tehniliste ja muusikaliste väljendusvahenditega. Kaunite tšellohelide eest hoolitseb Andreas, elektri-tšellol lisab särtsu Villu, muusikalist vundamenti ehk bassi laob Andres ja selleks,et kõik tiksuks nagu „kellawärk”, istub cajón’i otsas Ahven ise.

Andreas Lend – tšello
Villu Vihermäe – elektri-tšello
Andres Kungla – kontrabass
Reigo Ahven – cajón ja muud löökpillid

KELLAWÄRKi tegemistega saab kursis olla Facebooki lehel www.facebook.com/kellawark

KUIDAS MEELDIB?

Head Uudised GoodNews