Avaleht Seltskond INTERVJUU! Tänavatantsija Kreete Uustalu: ma ei karda näidata ennast erinevatest külgedest
INTERVJUU! Tänavatantsija Kreete Uustalu: ma ei karda näidata ennast erinevatest külgedest

INTERVJUU! Tänavatantsija Kreete Uustalu: ma ei karda näidata ennast erinevatest külgedest

Kreete Uustalu514. mail haarab enda valdusesse Nordea Kontserdimaja Eesti esimene tänavatantsulavastus JJ-Street Streetshow, kus mängivad peaosa neli noort talenti.

Tänavatantsulavastus „4 Nägu“ toob vaatajani rõõmsaid äratundmis hetki ja ahhaa-momente – see on etendus kogu perele.

Juba homme aitab eestlasele omase huumoriga vürtsitatud tänavatantsuetendus kõigil mõista nelja stereotüüpi, mida kohtame igapäevaelus pidevalt meie ümber. Nimelt jõuavad staaridena lavalaudadele särav sangviinik, karm koleerik, pessimistlik melanhoolik ja rahulik flegmaatik, igaüks omas elemendis, ajas ja ruumis.

Lavastuse peaosatäitjateks kandideeris kevadel üle 100 noore Eestist, kõigil suur soov saada väljavalituks ja olla üks neljast. Kõikide hulgast jäid lõpuks sõelale 4 väljavalitut, kellest üks on Kreete Uustalu.

Kreete, kehastad lavastuses sangviiniku isiksustüüpi. Kuidas see roll sulle sobib? 

Tunnen ennast kusjuures selles rollis väga vabalt, ma ei karda näidata ennast erinevatest külgedest ning näitlemine ja laval olek on minu jaoks ülimalt meeldivad.

Kreete Uustalu9

Pinge hinges kasvab? 

Ma arvan, et ärevust tekitab laval olemise hetk. See, et oleme ette valmistanud ja on aeg näidata, mida suudame. Laval oleku tunne või üldse esinemine tekitab minus alati erilise tunde, sest valmistan sisemiselt ennast ette, et publik näeks, mida vaatama tuli – show’d.

Mis teeb antud tantsulavastuse eriliseks?

Isiksusetüüpide väljatoomine, see pakub kindlasti publikule äratundmisrõõmu. Samuti see, et nii minu õpilased kui ka mina ise esineme.

Kreete Uustalu10

Milline isiksustüüp oled ise? 

Aeg-ajalt teen isiksusetesti üha uuesti, kuna ma muutun väga tihti. Kaks-kolm aastat tagasi olin ma täiesti sangviinik. Mingi vahe olin valdavalt melanhoolik, kelle teine külg on sangviinik — kaksiku tähtkuju ikkagi. Ma arvan, et minus on natuke kõike, aga see võib olla hea. Olen isiksusena ja suhtlejana vaba, samas olen sügav analüütik ja vahel kipun üle analüüsima, teisalt olen korraarmastaja ja perfektsionist, kes tahab, et tema arvamus loeks, ja vahel olen lihtsalt flegmaatiline kunstiinimene, kes tahab rahu ja lihtsalt kulgeda.

Milline on Sinu varasem tantsu- ja näitlemiskogemus?

Tantsinud olen 14 aastat. Sundimise peale pandi mind 6-aastaselt võistlustantsu. Võistlustantsuga tegelesin päris mitu aastat, siis jätkasin showtantsu ja rahvatantsuga, kuni leidsin 2008. aastal tänavatantsu JJ-Streetis. Näitlemiskogemust mul otseselt ei ole, aga olen saanud oma juba üsna pika staaži jooksul võimalusi esineda suurtel ja väikestel lavadel, üheks tähtsaimaks pean Tallinki reisidel esinemist lausa kahel korral. Nendel show`del pidi kõik lavalaudadele jätma. Muidugi koolis sai tehtud neid klassietendusi ka, kus meeldis mulle staarina särada.

Mis on need 5 sõna, millega iseloomustaksid JJ-Street Streetshow lavastust?

Uudne, ärev, emotsionaalne, energiline ja võimas!

Kreete Uustalu11

Rohkem infot leiab JJ-Street kodulehelt.

Piletid müügil Piletilevis!

VAATA REPORTERI VIDEOT!

Kommentaarid