1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. JJ-Street tantsukool rabab noorte omaloomingulise etendusega
JJ-Street tantsukool rabab noorte omaloomingulise etendusega

JJ-Street tantsukool rabab noorte omaloomingulise etendusega

IMG_4754JJ-Street show “Unistuste võitleja” on esimene ja suurim noorte mõtetes ja tegudes sündinud tänavatantsuetendus Eestis, mis rabab vaatajaid juba mais, kui see jõuab Nordea Kontserdimaja lavale.

Juba viiendat aastat järjest korraldab JJ-Street tantsukool oma kontserti JJ-Street Street show, mis on sellel aastal võtnud täiesti uue pöörde! Erakordset etendust korraldavad tantsukooli tublid noored ise, kelle jaoks on see uudne ning fantastiline kogemus.

Etendust viib läbi noortest JJ-Street tantsukooli treeneritest koosnev tiim, kes taolist üritust esmakordselt eest veavad. Tantsukoolis on pidevalt kõigil tublidel noortel võimalik end proovile panna ning läbi kogemuse uusi oskusi omandada. Kavad on loodud siiski JJ-Streeti treenerite juhendamisel, kuid kindlasti on kuulatud ka tantsijate ideid ja mõtteid kavade koostamisel.

18 kava, 9 stiili ja 550 tantsijat

Streetshow_poster_webSellel aastal on lavale oodata 18 erinevat kava, mille kaudu käib lavalt läbi üle 550 tantsija. Pealtvaatajate ette astuvad noored, kes treenivad erinevates JJ-Street tantsukooli filiaalides, esindades üheksat erinevat tänavatantsustiili. Kavadega on palju vaeva nähtud alates septembrist noorte tantsukooli treenerite juhendamisel ning iga nädal leiab järjekordse postituse uuest proovist. Tantsijate fantaasiarikkad kostüümid valmivad Free Design õmblusateljee poolt, kellega on JJ-Street teinud koostööd ka eelnevatel aastatel.

“Kõik kostüümid on erinevad ning sobituvad kokku koreograafiate ja etenduse teemaga. Noortel on väga eriline tunne kanda spetsiaalselt selle etenduse jaoks loodud kostüüme. Etendus annab tantsijatele võimaluse tunda end staaridena,” rääkis üks korraldajatest, JJ-Streeti tantsutreener Kerttu Luik.

Etendus räägib unistustest

Etendus jutustab läbi tantsu lugu poisist, kes alustab teekonda oma unistuste poole ning võitleb kõigest väest, et neid saavutada. Teekond toob talle kaasa palju lootust ja rõõmu, kuid ei puudu ka takistused, läbikukkumised, hirm ning ootamatud katsumused. Mis saab ta unistusest ja kuidas tema tulevik jätkub? Kas ta jõuab oma eesmärgini või annab alla? Need vastused annab suurejooneline JJ-Street Streetshow “Unistuste võitleja”.

IMG_4759“Kõik koreograafiad ja tantsustiilid on seotud üheks etenduseks, millel on algus, lõpp, peategelased ning süžee, seega on oodata midagi erakordset! Eestis on see kindlasti esmakordne tänavatantsuetendus, mis leiab aset nii suurel laval ja nii suure hulga tantsijatega,” selgitas Kerttu Luik korraldajate tiimi tegemisi. Suured proovid on juba toimunud paaril korral Tallinnas, kuid terve aasta jooksul on väiksemaid proove olnud üle Eesti erinevates linnades. Kindlasti on hetkel kõige kiirem aeg koreograafidele ja etenduse tiimile ning proovid toimuvad iga päev. Ka kontsertpäev, 17. mai, on varajastest hommikutundidest täis proove ja viimaseid viimistlusi.
Rahvast üle Eesti

Tantsijaid on tulemas väga suures osas mujalt linnadest, võib öelda, et kogu Eesti tuleb oma tänavatantsu peoks kokku. Peategelaseks on poiss, kelle loo ümber kogu etendus keerleb, kuid tantsijate seas on siiski suuremas osas tüdrukuid, seega aktsioonis on nii poisse kui ka tüdrukuid.

“Tantsuetendused on olnud väga erinevatel teemadel, eelmisel aastal oli meie teemaks lennujaam, kus kogu tegevus toimus, aasta enne seda oli kontserdi teemaks “Seitsmesed uudised”,” selgitas Kerttu. “Teemasid on olnud seinast seina, kuid esmakordselt oleme loonud süžeega etenduse, mille toovad vaatajateni kõik need kavad. Kuna tegemist on etendusega, siis muusika on väga varieeruv ning usume, et iga inimene leiab midagi enda maitsele. Valdav osa muusikast on hip-hop, house, funk ja poppmuusika žanridest.”

JJ-Street tantsuetenduse pealkirjaks on “Unistuste võitleja”. Etenduse süžee annab mõtlemisainet ning paneb meid kõiki võitlema enda unistuste nimel. Inimesed on loodud unistama ja neid unistusi ka täide viima vaatamata takistustele, mis elu meile ette söödab. Kutsume üles kõiki elama oma unistuste elu!

Üritusele on pileteid võimalik saada JJ-Street filiaalidest või Piletilevist. Pileteid on piiratud arv, seega soovijad peavad olema väga kiired!

Head Uudised GoodNews