JUBA TÄNA I Eesti Verivorsti Peol austatakse verivorsti ja selgub Eesti meister verivorsti toppimises
Täna kell 11-15 toimub Tallinnas T1 keskuses “Eesti Verivorsti Pidu – Grillfest tuleb külla!” Suurele talvisele degustatsioonipeole on oodatud kõik, sissepääs on tasuta.
T1 Tallinn keskuses neljandal korrusel kell 11 algaval peol küpsetavad Grillimaailma grillimeistrid rohkem kui 20 erinevat nimetust verivorste ja -käkke Eesti tootjatelt Rakvere LK, Tallegg, Maks & Moorits, Nõo Lihatööstus, Karni ja Rannarootsi. Lisaks osalevad peol oma toodetega A.Le Coq, Balsnack, Tarplan, D.T.L. Consumer Eesti (maitsemaailm.ee), Džiugas ja Saare Kala. Toimub Eesti Rahva Verivorstikool ja peetakse Eesti meistrivõistlused verivorsti toppimises. Kultuuriprogrammi pakub Black & White Dance ja peo lõpetab T1 Tallinn suur kontsert, kus esinevad The Swingers, Birgit Sarrap ja Ott Lepland.
Juba esimesel peol 2016. aastal ütles armastatud tippkokk ja Eesti toidukultuuri edendaja Angelica Udeküll: “Verivorstide valik Eesti poodidies on tõeliselt rikkalik ja selleks, et teada mida poest osta tasub, on hea ja vajalik korraldada talve hakul suur degustatsioonipidu. Eesti verivorstitootjad toovad oma tooted ja Grilliliidu grillimeistrid küpsetavad need rahvale maitsmiseks. Kõiki tooteid tutvustatakse ja degusteeritakse kindlal kellaajal. Lisaks verivorstidele- ja käkkidele saab proovida ka teisi talvist toidulauda rikastavaid tooteid, mis meie talvisele toidulauale hästi sobivad.”
Verivorstide valik Eesti poodidies on tõeliselt rikkalik ja selleks, et teada mida poest osta tasub, on hea ja vajalik korraldada talve hakul suur degustatsioonipidu.
Enn Tobreluts, Eesti Grilliliidu juhatuse liige: “Eesti Grilliliit tähistab igal aastal talve hakul oma sünnipäeva ja meie sõnumiks on, et grillimine on tervislik toiduvalmistamise viis, mida tuleks harrastada mitte ainult suvel, vaid ikka aastaringselt. Grillida võib kõike, sealhulgas ka verivorsti ja eriti hea ongi grillida talvel, viibides pere ja sõpradega õues värske õhu käes. Eesti Verivorsti Peol hindavad ka sel aastal Eesti Grilliliidu võistluste kohtunikud maitseomadustelt verivorste. Enim punkte saanud toode tehakse teatavaks nüüd ja pärjatakse avalikult 6. juunil Pärnus Grillfesti pealaval toimuval Eesti Grilli Galal kategoorias “Aasta Verivorst” ja “Aasta Verikäkk”.
Eesti Grilliliit tähistab igal aastal talve hakul oma sünnipäeva ja meie sõnumiks on, et grillimine on tervislik toiduvalmistamise viis, mida tuleks harrastada mitte ainult suvel, vaid ikka aastaringselt.
- Eesti Verivorsti Pidu – Grillfest tuleb külla! on Eesti Grilliliidu ja Grillfesti ühine missioonisündmus eesmärgiga populariseerida talvel grillimist ja tutvustada talvehooaja häid toidutooteid.
- Peo kaaskorraldajateks on T1 Tallinn, Grillimaailm, Black & White Dance, BBQ Semud, Funrent, Energiakaubamaja ja Ringo.
- Peo ajakava, lisainfo ja ajalugu siit.