1. Avaleht
  2. Film
  3. Kino Sõprus viib Klassiga kinno programmi Elisa Stage platvormile
Kino Sõprus viib Klassiga kinno programmi Elisa Stage platvormile

Kino Sõprus viib Klassiga kinno programmi Elisa Stage platvormile

Aastaid koolilastele hariduslikel eesmärkidel filmielamusi pakkunud programm “Klassiga kinno” kolib oma järgmiste filmidega online keskkonda. Elisa Stage platvormil jõuavad koolilasteni filmid “Võrku püütud” ja “Modell Maddy”.

“Seoses kõrge nakatumisega COVID-19 viirusesse Eestis ja juba aasta kestnud piirangute tõttu kinodes, oleme otsustanud oma populaarse kooliprogrammi viia Elisa Stage platvormile. Lähiajal on erinevate grupikülastuste korraldamine kinodes ilmselgelt võimatu ning kõrge nakatumise tõttu koolilaste seas ka vastutustundetu, mistõttu jätkame filmiprogrammi just online keskkonnas, proovides lisada selle abil video- ja koduõppele ehk veel ühe tahu,“ ütleb kino Sõprus juht Ivar Murd.

Peale keskkonna ei muutu Ivar Murdi sõnul programmis ja selle ülesehituses midagi. Igale online linastusele eelneb sissejuhatus ja õpetajatele edastatakse filmiga kaasnevad õppematerjalid. Esimesele kahele online-koolilinastusele on võimalik registreeruda õpetajatel juba tänasest aadressil kool@kinosoprus.ee.

Igal õpetajal on võimalik viia läbi vastava teemaline vestlusring pärast filmi vaatamist, sest filmide teemad on aktuaalsed meie praeguses ühiskonnas.

“Võrku püütud” puhul tekib ehk filmi vaadates esmalt kahtlus, et tegemist on mängufilmiga, kuid kahjuks on see kõik päriselu ja tõsi, mis filmis aset leiab. Kolm näitlejannat kehastuvad netis 12-aastasteks ja kohtuvad kümne päeva jooksul… – 2458 perverdiga!!! See pöörane eksperiment ei jäta kahtlust, kui ulatuslikult lokkab internetis laste seksuaalne ärakasutamine. Veel hullem, lokkab karistamatult. Vähemalt Tšehhis, kus see katse filmikaamerate ees, psühholoogide, lastekaitsjate ja juristide valvsa pilgu all läbi viiakse. Aga et ta päris karistamatult lokata ei saaks, kui mäng juba liiga räpaseks kisub – lapsi hakatakse šantažeerima ja ähvardama –, otsustavad autorid hakata ise jahti pidama – rollid vahetuvad ja jahtijatest saavad jahitavad. Vastik, aga ülivajalik film. Tšehhi kinodes muide käis seda vaatamas üle 400 000 inimese – rohkem kui ühtki dokumentaalfilmi sealses ajaloos.

Kaader filmist “Modell Maddy”

“Modell Maddy” räägib Austraalia modell Maddy Stuartist, kes on osalenud New Yorgi moenädalal, olnud rahvusvaheliste moeajakirjade esikaanel ning tal on Facebookis üle 700 000 jälgija.

Maddy teeb eriliseks tema füüsiline seisund, ta on esimene Downi sündroomiga professionaalset karjääri tegev supermodell. Maddy, kes koos emaga, oma suurima toetajaga, ületab igapäevaselt moemaailma ilunorme ja näitab, et olenemata puudest on võimalik oma unistuste rada käia. Kas Maddy edulugu tagab mitmekesisuse ja puuetega inimeste suurema kaasatuse moetööstuses või on see lihtsalt moemaailma uusim trend? Dokumentaalfilm jälgib Maddy modelliks kujunemise teekonda, muutes tavaks kujunenud arusaamu identiteedist, ilust ja puudest moetööstuses.

Klassiga kinno programmis näitab kino Sõprus põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumiastme õpilastele erinevaid dokumentaalfilme. Filmiprogrammi koostades on lähtutud riikliku õppekava läbivatest teemadest: keskkond, jätkusuutlikus, kodanikualgatus, kultuuriline identiteet, tervis, väärtused ja paljud muud olulised valdkonnad. Kõik filmid linastuvad originaalkeeles ning eestikeelsete subtiitritega.

Registreeri end filmidele “Võrku püütud” ja “Modell Maddy” kuni 31. märtsini aadressil kool@kinosoprus.ee

Online linastuse hind õpilasele 3 eurot ja õpetajatele on filmi vaatamine tasuta.

Head Uudised GoodNews