1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. “Klassikatähtede” teises saates kõlavad unustamatud meloodiad
“Klassikatähtede” teises saates kõlavad unustamatud meloodiad

“Klassikatähtede” teises saates kõlavad unustamatud meloodiad

Foto: ERR
Foto: ERR

16. märtsil kell 18.40 tuleb ETV telekonkursi “Klassikatähed 2014” võistlejatel võita televaatajate ja žürii südamed unustamatu meloodiaga. Sel korral tuleb ühel osalejal ka võistlusega hüvasti jätta. Esimesest saatest keegi välja ei langenud, saadud punktid liidetakse teise saate tulemustega.

Saates võistlevad Katariina Maria Kits (viiul), Rene Laur (altsaksofon), Pipilota Neostus (flööt), Elina Netšajeva (laul), Taavi Orro (klarnet), Anni Ruugla (flööt), Henri Zibo (akordion) ja Jakob Teppo (klaver).

Saatejuht Marko Reikop: “See on väga kihvt saade! Mulle meeldib, et esindatud on erinevad instrumendid, samuti et hääl on esindatud. Tegemist on klassikalise muusika rikkaliku paletiga. Soovime näidata vaatajatele, et klassikaline muusika on kihvt. Tore on see, et esimesest saatest keegi välja ei langenud, kuid samas mulle meeldib, et tegemist on võistlusega. Isegi kui mõnikord ei ole esitus tehniliselt nii hea, aga esitaja on karismaatiline, särav, artistlik, võimekas, siis publik tunneb selle ära. Kutsun kõiki üles saadet vaatama ja hääletama. Need noored on vaimustust väärt!”

Žürii püsiliikmed on pedagoog ja tšellist Mart Laas (ühtlasi eelmisel aastal võitnud Marcel Johannes Kitse õpetaja) ja Rein Rannap. Žürii külalisliige on sel korral laulja Oliver Kuusik.

Telekonkurss “Klassikatähed 2014” koosneb kokku kuuest televooru otsesaatest ETVs ja 26. märtsil Estonia kontserdisaalis toimuvast kontserdivoorust. Konkursi lõpetab 16. aprillil Estonia kontserdisaalis toimuv finalistide galakontsert.

Veebilehelt klassikatähed.err.ee saab infot konkursi ja osalejate kohta, samuti registreeruda stuudiopublikuks; saate ajal saab sealt jälgida portaali MENU otseülekannet lava taga toimuvast.

Kätt sündmuste pulsil hoiab ka saate Facebooki leht.

Saatejuht on Marko Reikop. Formaadi autorid on Timo Steiner ja Helen Valkna. Otsesaate režissöör Ülle Õun, produtsent Helen Valkna.

Saade valmib ETV, Eesti Kontserdi ja Klassikaraadio koostöös.

Head Uudised GoodNews