Avaleht Seltskond KUKU RAADIOS! Heidy Tamme: ma olen õnne tipul!
KUKU RAADIOS! Heidy Tamme: ma olen õnne tipul!

KUKU RAADIOS! Heidy Tamme: ma olen õnne tipul!

Heidy Tamme tähistab oma juubeliaastat kolme väärika kontserdiga „Õnne tipul,“ kus löövad kaasa Ivo Linna, Karl Madis ja Karavan, Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv ja showtrupp Showstoppers. Ja just juubeliaasta tähistamise puhul kutsus Jüri Aarma end eestlaste südamesse laulunud Heidy Kuku Raadio saatesse “Publikumärk”.

Saatejuht Jüri Aarma: Põhjust täna saatesse tulla on küll – ega te arve ja numbreid enam salata ei saa ja neid on teil täna päris mitu ka.

Heidy Tamme: Jah, algul ma mõtlesin, et need aastad hiilivad nii märkamatult juurde ja siis järsku panin tähele, et Eesti juubeldab – 100, Heidy juubeldab – 75. 55 aastat tagasi hakkas kõlama mu hääl avalikkuse ees, olin esimest korda raadios, 45 aastat olen töötanud muusika- ja vokaalipedagoogina, kuigi hariduse sain dirigendina, aga Uno Naissoo meelitas mind omal ajal pedagoogiks.

Sellest 30 aastat üldsegi mitte Eestis.

Just, elades Soomes. Mina olin üks esimestest pääsukestest, kes lendas sinna elama.

Töötama ikka mitte elama? Elada on Soomes võimalik.. seda võib korraldada kes tahes sellel vabal ajal.

80’ndatel ei pääsenud ei elama ega ka töötama.

Teid võeti tööle mitte kalasorteerijana vaid kõrgkooli…

Jah, see oli Helsingi Popi- ja džässikonservatoorium. Kui ma asusin elama, ma ei teadnudki, et minu hariduslik seis on nii hea, et mind võeti juba diplomi taustal tööle. Ma olen väga õnnelik ja tänulik, et saatus on mind neid radu pidi vedanud. 45 aastat pedagoogina ja 35 aastat poliitikas, mitte olles poliitik vaid poliitikas olles täitnud oma kodaniku kohust seal, kus mind on kaasatud. Kui hakkad artistiks ei tea sa, millised on sinu ülesanded väljaspool lava. Kui mina hakkasin artistiks, olen ma ka olnud kaasatud poliitikasse.

Ma olen teinud toredaid asju Soomes elades Tuglase-seuraga koostöös. Vabariigi aastapäevi läbi viinud, kui seal veel ei olnud saatkonda. Muidugi selle eest sain karistada, ülekuulamised, nii seal kui siin. Kuna ma samal ajal töötasin Helsingi Rootsi teatris, siis sealsel politseil on keeruline mind vahele võtta, aga kolm ja pool tundi kuulati küll üle. Siit ma lunastasin end kala lantidega välja, kui KGB mind üle kuulas. Tuli välja, et nad olid kalamehed, ma tõin neile landid, neid siis veel siin ei olnud ja kohe unustati ära, et mina üldse ruumis olen.

Kõik on läbi elatud ja kogetud ja ma olen väga tänulik. Sellepärast ma ütlengi, et olen olnud 35 aastat poliitikas ja võin kokku võtta, et poliitikuid ja ateiste pole olemas, isegi väiksel lapsel on oma poliitika, kui ta hakkab jonnima, kuidas oma eesmärki saavutada.

Teil on tulemas põhjalik turnee..

Ja, tulemas on kolm kontserdi, mille nimeks on „Õnne tipul“. Vello Tellissaar helistas mulle ja pakkus nime, minul olid lihtsalt numbrid. Ta ütles, et omal ajal oli mul selline hitt nagu „Õnne tipul“ ja paneks selle ka kontsedi nimeks, ma olin sellega kohe nõus, kuna ma olen tõesti õnne tipul. On elatud ilus elu ja tehtud toredaid asju, mida ma võin jagada publikuga ja juubeldada koos Eesti rahvaga.

Kus me juubeldame?

Juubeldame novembri kuus: 11.novembril kell 17:00 Pärnu Kontserdimajas, 14.november kell 19:00 Tartu Vanemuise Kontserdimajas ja 15.november kell 19:00 Salme Kultuurikeskuses. Kontserdid on vabaajaga, nii nagu vanal ajal, puhvetiga. Pieltid on piletilevis ja piletimaailmas. Info on olemas internetis. Külalised kellega ma lava jagan ja kelle üle mul on väga hea meel, on Ivo Linna, Karl Madis koos Karvaniga. Nooremast põlvkonnast Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv ja silmailuks ka Show Stoppers.

Mitu laulu laulab Heidy Tamme enda „Õnne tipu“ nimelisel kontserdil?

Seda me peame veel kokku leppima, kuidas ja kui palju keegi. Ma tahan, et kõik saaksid osaleda oma repertuaariga ja anda oma värvi. Ma usun, et see tuleb tore kontsert, kuna kavas on nii kuldsed 60’ndad kui ka noored tänapäeva muusikaga.

Tore, et Heidy Tamme tagasi on, kuigi te olete ammu tagasi, aga viimane aeg oli hakata uuesti laulma. Seda enam, et tänu Horoskoobi aegsetele lauludele ja ka hilisemale repertuaarile võivad inimesed saalis kaasa laulda.

Minu käest on küsinud noorem põlvkond, kes on sattunud minu kontserdile ja kelle jaoks ma olen täielik avastus ja üllastus, et öelge, kas teie ajal oli parem elu. Ma olen öelnud, et oli küll, ma olin noor ja olid ilusad laulud, ülejäänut saavad igaüks ise otsustada.

KUULA RAADIOSAATE KORDUST SIIT!

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga