1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. LISATUD VIDEOD! “Troonide mäng” uus hooaeg esilinastub esmaspäeval
LISATUD VIDEOD! “Troonide mäng” uus hooaeg esilinastub esmaspäeval

LISATUD VIDEOD! “Troonide mäng” uus hooaeg esilinastub esmaspäeval

Menuka fantaasiadraama „Troonide mäng“ (Game of Thrones) seitsmes hooaeg linastub Eestis juba 17. juulil kell 22.00, vähem kui 24 tundi pärast maailma esilinastust. Sarja eelviimase hooaja tegevustik põhineb suures osas originaalstsenaariumil ja väiksemal määral George R. R. Martini raamatusarja „Jää ja tule laul“ (A Song of Ice and Fire) veel avaldamata raamatutel.

Enamuses originaalstsenaariumil põhinev uus hooaeg toob sarja fännide jaoks kaasa palju ootamatut – samal ajal kui troonile peavad võitlust Daenerys Targaryen’i ja Jon Snow armeed ning troonivalitseja Cersei Lannisteri väed, jõuavad inimestele järjest lähemale hoopiski ohtlikumad jõud, jäised humanoidid White Walker’id.

Seitsmendas hooajas näeb lisaks peategelastele uusi tegelasi, keda kehastavad inglise näitleja Jim Broadbent, inglise laulja Ed Sheeran ja New Yorgi Metsi pesapallimeeskonna söötja Noah «Thor» Syndergaard. Kahte viimast näeb vaid paaris osas, kuid Broadbent teeb pikema rolli, astudes üles koguni viies osas.

Kui „Troonide mängu“ varasemad hooajad koosnesid 10 osast, siis uues hooajas on osi kõigest 7; kuigi hooaja eelviimane ja viimane osa on pikemad – 71 ja 82 minutit.  Uue hooaja materjali filmiti kokku umbes viis kuud peamiselt Põhja-Iirimaal, Hispaanias ja Islandil.

Järgmisel aastal peaks vaatajateni jõudma seriaali viimane, kaheksas hooaeg kuue episoodiga.

„Troonide mäng” on HBO põnevusdraama, mis esilinastus USAs 2011. aasta aprillis. Sari räägib fantaasiamandritest Westeros ja Essos, kus talv ja suvi võivad kesta aastaid, ning seal elavatest kuningatest, kuningannadest, rüütlitest, vabameestest ning nende võitlusest troonile. Kuue aasta jooksul on „Troonide mäng“ nomineeritud 110 Emmy auhinnale ning võitnud 38 korral, neist 12 auhinda kahel aastal järjestikku, 2015. ja 2016. aastal.

Vaata esmaspäeviti kell 22.00 FOX kanalil.

Head Uudised GoodNews