1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Marii Karell: “Ajujahi“ uus hooaeg on kirkam kui kunagi varem
Marii Karell: “Ajujahi“ uus hooaeg on kirkam kui kunagi varem

Marii Karell: “Ajujahi“ uus hooaeg on kirkam kui kunagi varem

Eesti parima uue äriidee nimel algab taas pingeline võistlus „Ajujaht“, millele saab kaasa elada neljapäevaõhtutel.

Saatejuht Marii Karelli kinnitusel tuleb uus hooaeg varasemast veelgi kirkam. „Kõik „Ajujahi“ võistlejad soovivad saada miljonäriks, ent kelle idee on seda päriselt väärt ja kellel pole lootustki, seda uus ja pingeline hooaeg näitab,“ märgib Karell.

Tänavune konkurss on tihe. 316 kandidaadist on välja valitud 10 parimat, kelle vahel läheb jagamisele rekordiline 150 000-eurone auhinnafond. Võitjale saab sellest 30 000 eurot, 2. koha omanikule 15 000 eurot ja 3. koha omanikule 5000 eurot.

Nupu. Kaks kanget naist, üks Saaremaalt ja teine Hiiumaalt, panid seljad kokku ja mõtlesid välja, kuidas väiksed lapsed tuua nutitelefonide ekraanide eest… magnettahvlite ette. Kas vilkuvate vidinateta ja hüplevate kaadriteta tahvel suudab päriselt võistelda digimaailma võluga?

Münt. Aktiivsed Eesti noored ei tahtnud osta reisidel iga kord uut hambapastat ja tulid ideele, et hambapasta saab muuta väikesteks kuubikuteks, mis sobiks hästi noortele nomaadidele. Kas siit algab järjekordne kapslirevolutsioon?

Tamiatics. Pärnust pärit kogenud tiim loob tööriista, mis aitab igal eestlasel välja töötada strateegia, kuidas oma koduaeda pidada võimalikult ökolt. Kas meditatiivse toimega aiapidamine vajab digipööret?

Fudler. Restoranid teevad suure koguse päevapraade valmis, kuid ikka on päevi, kus kolmandik jääb müümata – ei taha ju igaüks maksta kanapasta eest 6 eurot. Aga kui hind oleks näiteks 4 eurot samal päeval kella 17.30-st kaks tundi enne restorani sulgemist? Kui palju oleks eestlasi, kes soovivad süüa „jääke”, kui hind on õige?

Mentornaut. Kui kooliõpetaja kohe üldse ei suuda su maimukesele Pythagorase teoreemi selgeks teha, on ehk aeg mõelda Mentornaudi peale? See tiim leiab enda sõnutsi pädeva eraõpetaja üles igast mutiaugust. Kui kalliks see kõik siiski läheb ja kas hind on väärt 1-1 õpetamise mõju?

RuexOstsid Tesla või Priuse – igal juhul vinge värk. Aga kas tead, kui palju on Eestis laadijaid, kus nad asuvad ja kui paljud neist on iga tund kasutuses? Ruex annab ülevaate laadijatest nii Eestis kui ka välismaal, et autojuht ei peaks laadijat otsima, avastades, et teine Prius juba pargib ees. Aga kas nad pole mitte ajast natuke ees, sest kui paljudel elektriautosid praegu üldse on ja kes jõuavad selle luksusteenuse eest maksta?

Lexi Market. Miks hoida kaubamajade toodete andmeid Excelis, kui neid saab süstematiseeritult hoida oma erilises andmepilvekeses?

Migrevention. Tiimi idee on digitaalne peavalukliinik. Aga kui palju on siin ikkagi kliinilise abi professionaalsust ja kui palju labast digipäevikuhaipi? Miks pöörduda perearsti asemel Migreventioni poole?

Raiku. Mullikile saastab loodust, eriline puitkangas mitte. Kuidas suudab Raiku tagada, et puitkangas on alati saadaval ja millega nad kompenseerivad seda seletamatut rõõmu, mida pakub paljudele mullikile mullide katki tegemine?

RPC Materials. Kaevandusjäätmed saavad ehitusmaterjali toormeks, mitte ei maeta „mäe sisse”. Lihtne idee ja säästab loodust. Miks selle peale pole varem tuldud ja kui on, siis mis teeb RPC ikkagi eristuvaks?

„Ajujaht“ alustab uut hooaega TV3-s homme kell 20.

Head Uudised GoodNews