1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. “Naabrist parem”! Vaata, milliseid kortereid plaanivad ehitada uued osalejad
“Naabrist parem”! Vaata, milliseid kortereid plaanivad ehitada uued osalejad

“Naabrist parem”! Vaata, milliseid kortereid plaanivad ehitada uued osalejad

Fotod: Kalev Lilleorg

“Naabrist parem” alustab oma 6. hooaega! Seekord astuvad võistlustulle neli paari, kes on erinevamad ja värvikamad kui kunagi varem. Sel hooajal valmivad naabrite korterid Haabersti külje all kaunis looduses – Natura Parkis, Moonalao tänaval. Pingelises võtmemängus selgub, kes endale millist unistuste kodu looma hakkab, kui valikus on kaks 2-toalist ning kaks 3-toalist korterit. Esimeses saates antakse välja kaks kuldset võidurosetti. Esimene neist võtmemängu võitjale, kes saab lisaks valida endale just selle korteri, mis tema unistuste koduks kõige paremini sobib. Teise roseti saab korter, kelle visiooni ja esitlust sisearhitektid kõige kõrgemalt hindavad.

Naabrite sisustusvisioonid võtavad luubi alla kaks kogenud sisearhitekti – Aljona Kamenik, kes andis oma ausate väljaütlemistega naabritele mõtteainet ka eelmisel “Naabrist parema” hooajal, ja Berit Kirs, kes peab oma tugevuseks luua disaini, milles kombineeruvad aegumatu elegants ja tänapäevane igapäevaelamine. Berit ja Aljona jäävad kuuendal hooajal ka “Naabrist parema” püsikohtunikeks ning hoiavad pidevalt silma peal sellel, et naabrid oma visioneeritud disainist liiga kaugele eemale ei kalduks. Aga nüüd osalejate juurde!

Nunnude hipsterite Heleni ja Karli igapäevaelu täidavad muusika ja kunst. Perekonnas, kus mõlemad abikaasad on haritud lauljad ja nädalavahetuseti esinetakse oma bändiga pidudel ja lokaalides, ilmselt muudmoodi ei saakski. Karl õpetab muusikat Rae Huvialakoolis, Helenil on EKAs käsil aksessuaari- ja köitedisaini eriala. Nad vajavad endale unistuste kodu, sest elavad praegu koos mehe vanemate juures. Oma sisustusideedes otsivad Helen ja Karl eelkõige põnevaid ja omanäolisi lahendusi. “Me oleme aru saanud, et siin saates toob edu see kui vaadata Pinteresti ja siis teha nii, nagu seal ei tehta,” on Karl kindel. Siniseid ja halle toone hakkavad nende korteris vürtsitama omapärased värvimistehnikad ja põnevad detailid. Unistatakse kolmetoalisest korterist, kus üks tuba oleks pühendatud muusikale, kuid ka kahetoaline oleks noortele paras.

Helen ja Karl-Sander

Koju jõudnud Kalevipoeg Rasmus ja Soome piiga Elina kolisid koos Eestisse elama vaid loetud nädalad tagasi. Nende kindlaks plaaniks on luua varsti pere ning seetõttu plaanivad nad võtmemängus võtta suuna otse kolmetoaliste korterite poole. Elina peab jooksusprinti oma tugevuseks, nii et kiiruses on teistel naabritel kindlasti keeruline talle vastu saada. Oma unistuste kodus tahavad Elina ja Rasmus kasutada võimalikult palju luksuslikku kõrgläiget ja kullasära. Neile meeldivad väga ka tumedad pruunid, rohekad ja hallid toonid ning Skandinaavia stiili heledust vaatavad nad pigem põlgusega.

Elina ja Rasmus

Perekond kavalad – Renate, Karel ja pisipoeg Brandon, elavad oma unistustes selles samas teise korruse kolmetoalises korteris, mida ihaldavad endale ka Elina ja Rasmus. Juba enne saate algust on digiturundajana töötav Karel teinud mitmeid kokkuleppeid, mis aitavad noortel oma korteri remontimiseks professionaalide abi kasutada. Juba on nõusse saadud plaatijad, aetud välja põnevad dekoratiivsed seinaplaadid ja energiajoogid unetute ööde leevendamiseks ning leitud eriti vinge töötasapind köögile. Sisekujunduses tahab noor pere jääda pigem modernseks ja minimalistlikuks ning kasutada kogu korteris sarnaseid toone – halli, millega harmoneeruvad erinevates tubades kas pastelne roosa või mündiroheline. Eriti põnevaid lahendusi lubavad Renate ja Karel kasutada köögis. “Ma arvan, et te jääte väga rahule,” lubab Karel nende visiooni hindama tulnud sisearhitektidele.

Renate ja Karel ja Brandon

Saarlastel, aasta tagasi oma abielu lahutanud Ardol ja Siretil, on kahe peale kokku neli last. Saates on neile kolm neist ka remonditöödel abiks. Lastest vanim, 17-aastane Hedy, on see, kelle eluolule mõeldes korterit tegema hakatakse. Just tema on see, kellest saab kodu esimene püsielanik, kelle juures ka ülejäänud perekond vajadusel pealinnas peatuda saab. Kodu tahavad nad ehitada pere peatuspaigaks pikema perspektiiviga, sest ka noorematel lastel võib tekkida tulevikus soov tulla Tallinna õppima ja elama. Nende unistuste pelgupaik Tallinnas oleks kindlasti kahetoaline. Ardo ja Siret on kindlad, et hoolimata lahutusest toimib nende meeskonnatöö endiselt suurepäraselt ja ega midagi hullemat enam ikka juhtuda ei saa – lahku on ju juba mindud. Sisustusideede osas on pead kokku pannud terve perekond ning kasutada tahetakse palju naturaalset puidutooni, lisaks heledaid ja pastelseid toone, millele lisab sügavust tumedam sein magamistoas. Põnevaid lahendusi soovivad saarlased korterisse tuua põranda panekul ning luua efektne tulemus, kasutades üksteise sisse hajuvat puiduimitatsiooni ning valget põrandakatet.

Siret ja Ardo

VAATA VIDEOT!

VAATA GALERIID!
Fotod: Kalev Lilleorg

Head Uudised GoodNews