1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Paneb mõtlema! Mihkel Raud tõstatas küsimuse, miks üldse õppida?
Paneb mõtlema! Mihkel Raud tõstatas küsimuse, miks üldse õppida?

Paneb mõtlema! Mihkel Raud tõstatas küsimuse, miks üldse õppida?

Mihkel Raud kirjutab oma blogis, et suurem osa koolis õpitust kaob su peast kiiremini kui mälestuspilt kaks pingirida eespool istunud ning neetult hästi lõhnanud klassiõest, kuigi seegi kipub aastatega ununema. Raud tõstatab küsimuse, miks üldse õppida?

Raud kirjeldas Tele2 blogis, et püüdis oma poja 6. klassi matemaatikaülesannet lahendada ja loobus kolmandal kaitsel. „Ma jäin 6. klassi matemaatikaga pehmelt öeldes hätta, kuigi olen ju ka ise kunagi 6. klassis käinud. Ma ei mäleta koolis õpitud matemaatikast absoluutselt mitte midagi. Vähe sellest – ma ei mäleta ka teistest ainetest midagi, ei geograafiat, ajalugu, loodusõpetust ega ka vene keelt.“

„Ma ei suuda meenutada, kas asjad lähevad kuumutades suuremaks või väiksemaks. Lembitut ja Meelist olen ma omavahel terve elu segi ajanud, üks oli vist teise poeg, ja isegi „Libahundi“ autorit pean ma guugeldama, sest ei ole meelde jätnud, kas selle kirjutas Vilde või Kitzberg,“ nentis Raud.

Raud täheldas, et ainult inglise keelega saab ta praegu enam-vähem hakkama, aga kogu muu nodi, mida õpetajad talle 11 aastat pähe surusid, on sealt haihtunud.

„Ma polnud tõenäoliselt kõige lollim laps, aga laisk olin päris kindlasti. Milleks siis koolis käia, kui seal õpitu ära ununeb? Ja ära ta ununeb, seda võin ma lubada,“ kinnitas Raud.

Loe edasi Tele2 blogist, miks sul on vaja matemaatikatunnis kuue tundmatuga võrrandit lahendada.

Head Uudised GoodNews