1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Pärnu üheks suurimaks suveürituseks kujunenud Rõõmsate Laste Festival tuleb taas!
Pärnu üheks suurimaks suveürituseks kujunenud Rõõmsate Laste Festival tuleb taas!

Pärnu üheks suurimaks suveürituseks kujunenud Rõõmsate Laste Festival tuleb taas!

Pärnus toimub 20. juulil Rõõmsate Laste Festival.

Traditsiooniliselt on festivalil võimalus perega meisterdada, õppida uusi asju, sporti teha, tutvuda uute Eesti lastetoodete disaineritega ja perepuhkuse võimalustega, leida arendavaid tegevusi ka kõige pisematele ja nautida mõnusat perepiknikku pargiroheluses. Esinevad teiste hulgas Stefan, Ott Lepland, Wimberg ning mustkunstnikud Charlekas ja Kubo.

Rannapargis toimuva festivali korraldajad soovivad, et toimumispaika hakatakse kutsuma Rõõmsate laste rannapargiks. Festival tegi rannapargi poolitamiseks ja nime ühe osa muutmiseks avalduse linnavalitsusele.

Festivali kommunikatsioonijuhi Kerstin Raja sõnul oli ettepaneku eesmärgiks tuua tähelepanu Pärnu Rannapargi vähem tuntud alale ja vähendada segadust suures pargis näiteks festivali asukoha määramisel. „Saime Pärnu linnapealt kena vastuse, et arusaadavalt pole erinevatel põhjustel linna oluliste maamärkide nime muutmine lihtne ega mõttekas. Samas tõi linnapea välja, et paljud nimetused hakkavad levima rahvasuus ja tänu sellele polegi tingimata vaja ametlikult koha nime muuta. Haarasime sellest mõttest kinni ning püüame seda kaunist pargiala veelgi rohkem tutvustada ja levitada nimetust Rõõmsate laste rannapark.“

Üheks Pärnu suurimaks suveürituseks kujunenud Rõõmsate Laste Festival toob igal aastal kokku tuhandeid peresid üle Eesti. „Kuigi üritus on toimunud samas kohas juba kolm aastat, leidub igal aastal ikka neid, kes otsivad festivali rannapargi 2010. aastal renoveeritud alalt. Ja seda ka pärnakad ise. Pargi suurem, rahulikum ja avaram osa jääb tihti nii Pärnu külastajatel kui ka kohalikel märkamata. Usume, et kui toome tähelepanu Rõõmsate laste rannapargile, meelitab see sinna ka rohkem inimesi, kasvõi meenutama kunagist lõbustusparki, niisama mängima, festivali külastama või tutvuma uue muuli kergliiklusteega,“ kutsus Raja.

Ala, mida soovitakse hakata rahvasuus Rõõmsate laste rannapargiks kutsuma, on Pärnu Rannapargi osa, mis asub Ammende villa taga ja mille peasissepääs on Remmelga tänavalt. Alale pääseb veel mööda kergliiklusteid Kuursaali või muuli poolt. „Rõõmsate laste rannapark on avar, põlispuudega, suurte murulappide, kergliiklusteede ja mitmete mängimisvõimalustega ala, kus kogu perega igal aastaajal aega veeta. Rõõmsate Laste Festival ja linnavalitsus on sinna mitmel kevadel rajanud ka lillede ja tarbetaimedega päikesepeenra,“ kirjeldas parki Raja.

Fotod: Laura Rohtlaan

Head Uudised GoodNews