1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. RAADIO ELMAR I Meelis Lao – 10 elu elanud mees
RAADIO ELMAR I Meelis Lao – 10 elu elanud mees

RAADIO ELMAR I Meelis Lao – 10 elu elanud mees

Elmaril käis külas kunagi Eesti allilma liidriks tituleeritud Meelis Lao, kes on leidnud elus uue missiooni: aidata oma kogemuste jagamisega inimesi valele teele sattumast. Ja kogemust sellel mehel jagub, olles pääsenud seitse korda surmasuust.

„See on tegelikult veidi pikem lugu, kuidas raskustest välja tulla, aga minu jaoks algab see lahtimõtestamisega, mis on need eluraskused. Kui sul on elus mingi siht ja sa püüdled selle poole, siis elu annab sulle õppetunde. Tavaliselt peetakse neid raskusteks, aga need on õppetunnid. Elu lööb, kukud põlvili, tõused püsti, pühid pükstepõlved puhtaks ja lähed edasi. Mõte sinu sees, mis sind uuesti püsti ajab, et edasi minna, on erineval eluetapil ja raskushetkel erinev,” ütles Lao.

„Minu käest on tihti küsitud, kas on midagi sellist, mida ma tahan oma minevikus muuta. Kui ma midagi muudaksin, siis ma täna ei oleks siin, sest elu oleks mind viinud mööda teist rada. Suure tõenäosusega ma ei ole võibolla uhke mõne asja üle, aga see on minu elu ja see elu on mind muutnud selliseks, nagu ma täna olen,” lausus Lao.

13. detsembril 1995 tulistati Laod Tallinnas spordiklubi Flexer ees Kalašnikovist rinda. 4. märtsil 1997 sai ta samas toimunud pommiplahvatuses raskeid vigastusi.

„Erinevaid atentaate on olnud seitse ja veel igasuguseid tervisehädasid. Kõige raskem ja kõige sügavam auk, kust ma olen välja tulnud, tegelikult ei olegi füüsiline probleem. Füüsilise probleemiga oled seal haiglapalatis, hakkad tegema tervisevõimlemisi, ravima ennast, muutma ennast, sellest tuleb välja. Tunduvalt raskem on välja tulla vaimsest madalseisust. Peale seda pommi, kui ma ei teadnud, kas ma hakkan uuesti käima või mitte – see võis olla raskeim moment,” meenutas Lao.

„Ma arvan, et hirm on loomulik elu osa. Kui poleks hirmu, siis me kõik üritaks mööda katuseid käia, kuskilt alla hüpata, kihutada 300 kilomeetrit tunnis,” sõnas Lao ja lisas, et ta on küll 53-aastane, kuid elanud 10 elu. „Mina olen teinud enda maailmaga rahu, mind sellised asjad enam eriti ei kõiguta. Ma ju ei tea, kas keegi hoiab käed taskus, kas ta hoiab rusikaid või hoiab kivi taskus ja tahab midagi teha, aga see siis jäägu igaühe südametunnistusele.”

Lao räägib 10. detsembril Tallinnas vestlusõhtul „Minu kogemus” sellest, kuidas elus vastu pidada ja uuesti püsti tõusta.

„Meil on soov, et inimesed tuleks sinna eelarvamusteta. Vestlusõhtu on 3-4-tunnine ja loodame, et saame päris palju asju lahtiräägitud. Ma loodan sellega tõesti anda paljudele inspiratsiooni ja lootust.”

KUULA KORDUST!

Head Uudised GoodNews