1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Rahvusvaheline motoseltskond koguneb Jõgevatreffile 
Rahvusvaheline motoseltskond koguneb Jõgevatreffile 

Rahvusvaheline motoseltskond koguneb Jõgevatreffile 

26. juulil algab Jõgeva lähedal Kuremaal rahvusvaheline motomatkajate kokkutulek Jõgevatreff. Pika traditsiooniga, juba 27. korda toimuvale kokkutulekule ootavad korraldajad paari tuhandet motomatkajat.

“Viimastel aastatel on olnud osalejaid poolteist kuni kaks tuhat ning esindatud riikide arv kuni viisteist. Ega me tänavugi latti allapoole lasta taha, ent täpsematest arvudest saab siiski rääkida pärast kokkutulekut,” ütles Jõgevatreffi korraldava MTÜ Jõgeva MC juhatuse liige Olev Kroon.

Kuremaa asulasse püstitatavas motolaagris esinevad kolmel õhtul bändid. Neljapäeval astub üles Coverage, reedel H.D.M. ja Metsatöll ning laupäeval Kasesalu&Kirsipuu&Beatband. Korraldatakse mitmesuguseid võistlusi, aga ka ekskursioone Tartumaal tegutsevasse Eesti Lennundusmuuseumi ja Põlvamaal tegutsevasse Maanteemuuseumi.

Kokkutulekul on eri riikide motomatkajatel põnev omavahel suhelda, ent kes soovib, võib lasta ka oma tsiklil mõne vajaliku remonditöö ära teha ning soovi korral õli või rehvid vahetada. Tehnoabi pakub kohapeal firma Motoman. Varuosad ja rehvid tuleb ette tellida.

“Kes ikka laagris rehvi põletada tahab, peab kindel olema, et uus asemele võtta on,” sõnas Olev Kroon ja lisas, et tehnilise abi teenust kasutatakse Kuremaal aasta-aastalt üha usinamalt.

Nagu ikka, võtavad kokkutulekulised laupäeval ette ühise väljasõidu motolaagrist. Kell 11.45 stardib motokolonn Kuremaalt, kust suundutakse paraadkorras Mutso, Õuna, Nava ja Luua kaudu Palamusele. Nii tee ääres kui ka Palamusel on võimalik rahvusvahelist motomatkaseltskonda tervitada ja nende uhkeid tsikleid imetleda.

Palamuse on Jõgevatrefi motoparaadi sihtpunktiks juba neljandat korda ning seal esinevad motorahvale ja muudele huvilistele rokibänd CryBaby ja RN Tantsustuudio Elvast. Jälgida saab ka viikingite demovõitlust.

Jõgevatreff toob kaasa ka muudatusi liikluskorralduses. Neljapäeva, 26. juuli keskpäevast kuni pühapäeva, 29. juuli keskpäevani on suletud riigi kõrvalmaantee nr 14136 (Kuremaa–Soomevere) Kuremaa asulat läbiv lõik (0,0–1,5 km). Kokkutuleku ajaks on liiklus ümber suunatud riigi kõrvalmaantee nr 14134 (Laiusevälja–Toovere) ja Jõgeva valla tee kaudu. Kuremaa bussipeatus on ka kokkutuleku ajal ühistranspordile avatud ning operatiivsõitu teostavatele päästesõidukitele võimaldatakse vajadusel läbipääs. Tavapärasest erineva olukorraga liikluses tuleb arvestada ka siis, kui motokolonn laupäeval Kuremaalt Palamusele saabub. Kella 12–13 on liiklus Palamuse alevikus häiritud.

Head Uudised GoodNews