1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Rahvusvaheliselt auhinnatud kaasaegse tsirkuse artist Matthias Romir esineb homme Tallinnas
Rahvusvaheliselt auhinnatud kaasaegse tsirkuse artist Matthias Romir esineb homme Tallinnas

Rahvusvaheliselt auhinnatud kaasaegse tsirkuse artist Matthias Romir esineb homme Tallinnas

Festivali HOOG peaesineja, Saksamaalt pärit Matthias Romir astub homme, kuuendal juunil üles Vene teatris. Rahvusvaheliselt auhinnatud kaasaegse tsrikuse artist kavatseb lavastuse tekstilise osa esitada eesti keeles.

Saksamaalt pärit tsirkusekunstnik sõidab Eestisse otse Belgiast, kus ta esines täissaalile. Romiri sõnul oli õhkkond väga soe ja entusiastlik. Ühe põhjusena ka sellepärast, et ta esines flaami keeles. “Soovin Eestis esineda just eesti keeles,” sõnab artist päev enne oma etteastet ootusärevalt.

Varem on Romir esinenud ka poola ning inglise keeles. “Mida kehvemini ma mõnda keelt oskan, seda paremini etendus välja kukub,” on Romir ise veendunud. Eestis ta esimest korda ja ootab siinseid esinemisi pikisilmi.

Kokku annab artist lavastusega „Life is Short Stories“ Eestis kaks etendust:
6. juunil algusega kell 19.00 Vene teatris;
9. juunil algusega kell 19.30 Haapsalu kultuurikeskuses.

Romiri lavastus „Life is Short Stories“ ehk „Lood elust enesest“ on armas, naljakas ja meisterlik lavateos on visuaalsete anekdootide kogum elu tähendusest ja hullusest. Etenduses on koos artisti nelja etenduse parimad palad.

See on auhinnatud lugu tänapäeva mehe erinevatest rollidest ühiskonnas. Romir kasutab mitmeid tsirksuedistipliine nagu erineva esemetega žongleerimine, klounaad, nukuteater, videokunst, rulluisutamne ja improvisatsioon. Etendus on nauditav alates 8. eluaastast.

Tuntud artisti soolokarjäär sai alguse 1993. aastal, mil ta lõi oma esimese sooloetenduse, olles ise vaid 13. aastane. Tänaseks on Romir andnud etendusi maailma eri paigus ning võitnud mitmeid auhindu nii Saksamaal, kui ka mujal Euroopas.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews