1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Reisimessi Tourest külastab maailma gastronoomia tippnimi Leonid Gelibterman
Reisimessi Tourest külastab maailma gastronoomia tippnimi Leonid Gelibterman

Reisimessi Tourest külastab maailma gastronoomia tippnimi Leonid Gelibterman

Leonid Gelibterman.
Foto: International Center of Wine and Gastronomy

Sel nädalavahetusel väisab Baltimaade suurimat ja vanimat reisimessi Tourest Rahvusvahelise Veini- ja Gastronoomiakeskuse president Leonid Gelibterman, kes osaleb siin Eesti Maaturismi kutsel, et tutvuda Eesti traditsioonilise ja eheda toiduvalikuga.

ETFL koostöös Eesti Toiduteega püstitab Tourestil kolmeks päevaks Eesti suurima pop-up resto, kus pakuvad oma kodukohale iseloomulikke maitseid kõik 12 Eesti toidupiirkonda. Rahvusvaheliselt mitmete tunnustuste ja autasudega pärjatud veini- ja toiduekspert Leonid Gelibtermani visiidi eesmärk on tutvuda Eesti eheda toidu juurtega, et leida uusi maitseelamusi ja ideid maailmasse viimiseks.

“Kui selline kõrgetasemeline rahvusvaheline hea toidu saadik otsustab küllakutse vastu võtta ning ennast pühendada Eesti toidu saladustesse, siis on see meie kohalikule köögile ja väiketegijatele väga suur tunnustus,” ütles Eesti Maaturismi tegevjuht Raili Mengel. “Oleme Leonidiga Eestisse tulemise teemadel ka varem suhelnud ning ta on Eesti köögi vastu alati väga suurt huvi üles näidanud.”

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul on kõik Eestimaa toidupiirkonnad ja traditsioonid Tourestil esindatud, seega saab Gelibterman ühest kohast hea ülevaate sellest, millist ehedat toitu on eestimaalased alati söönud ning millised on kombed ja levinud maitsed täna.

“Väga loodan, et tunnustatud toiduekspert leiab Tourestil enda jaoks nii mõndagi huvitavat ning räägib nähtust-kogetust ka maailmast,” ütles Lugus. “Kui Eesti turismiettevõtete jaoks on igipõline küsimus, kuidas välisturiste Eestisse meelitada, siis toit ning kulinaarsed maitserännakud on kahtlemata üks viise uusi sihtgruppe köita, kuna toiduturism on maailmas aina enam levimas.”

Järgmisest reedest pühapäevani kestev traditsiooniline reisimess Tourest on viimase kümne aasta suurim ja esinduslikum. EV100 sünnipäevaürituste programmi kuuluvast Tourestist võtab tänavu osa 560 eksponenti 30 riigist. Eesti Toidutee pakutavatest roogadest saavad kõik külastajad osa “Elamused ja maitsed” hallis, kus on kohal üle 50 väiketegija igast Eestimaa toidupiirkonnast.

Head Uudised GoodNews