1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Sel sügisel tähistab Kanal 2 oma 20. juubelit!
Sel sügisel tähistab Kanal 2 oma 20. juubelit!

Sel sügisel tähistab Kanal 2 oma 20. juubelit!

Foto: Ardo Kajuvee

20 aastat eratelevisiooni Eestis, suurepärast programmi, parimat meelelahutust! Kõik need aastad on Kanal 2 olnud televaataja igaõhtune sõber ja kaaslane!

Kanal 2 lööb oma juubelihooaja lahti  pühapäeval, 1. septembril, mil kohe pärast selle suve viimast “Suvereporterit” jõuab kell 20.35 eetrisse suurejooneline türgi draamasari “Sajandi armastus”. Ajaloolise suurlavastuse peaosas on eestlaste südamed võitnud tippnäitleja Halit Ergenç, keda teame selle suve hittsarja „Tuhat ja üks ööd“ karismaatilise peategelase Onurina. Täna elab “Sajandi armastusele” kaasa juba üle 200 miljoni vaataja rohkem kui 50 riigis. See on tõestisündinud lugu Ottomani impeeriumi kõikvõimsa sultan Suleiman I ja haaremi-orjatar Alexandra armastusest, mis sõna otseses mõttes muutis maailma ajalugu.

Esmaspäevast, 2. septembrist liigub oma kümnendat hooaega alustav Eesti populaarseim uudistemagasin “Reporter” taas kella 19 peale. Kohe pärast “Reporterit” annab erisaade “Kanal 2 uus hooaeg” ülevaate selle sügise tele-maiuspaladest. Sellele järgneb erisaade “Teadmata kadunud”, kus selguvad uued shokeerivad asjaolud kuue aasta eest kadunud Maris Järve viimase, saatusliku öö kohta.

Alates 9. septembrist on esmaspäeviti kell 20 ekraanil tagasi Tuuli Roosma ja Eesti inimeste värvikad “Saladused”. Samuti 9. septembril, kohe pärast “Saladusi” kell 20.30 stardib uhiuus kodumaine draamasari “Naabriplika”. Soe, südamlik ja üdini positiivne sari räägib noorest väliseestlasest, USA-s sündinud ja kasvanud Liisist (Loore Martma), kes saab päranduseks maja väikeses Eesti külakeses. Tema otsus sinna majja elama jääda ei meeldi aga sugugi kohalikele “isakestele”, eesotsas riukaliku vallavanemaga (Harry Kõrvits), kellel olid Liisi varaga omad plaanid. Algab humoorikas vägikaikavedu vallavanema ja Liisi vahel, millesse kistakse pooli valima ka ülejäänud külarahvas. Sarjas on ka hea hulk romantikat, sest noore kaunitari kolimine väikesesse külakesse toob sealsete mehepoegade ellu palju elevust. Teistes osades: Siim Maaten, Liina Vahtrik, Andrus Eelmäe, Merle Talvik, Peeter Rästas, Katrin Pärn, Kait Kall jpt.

Juba 3. septembril kell 20 jõuavad eetrisse pööraselt lõbusad inimkatsed. See on uus eesti piilukaamera-naljasaade sari “Mis sul viga on?”, kus restorani, pubisse või muusse söögikohta tulnud inimesele tehakse ettepanek raha võita. Selleks ei pea tegema muud, kui täitma humoorikalt hullud ülesanded, mida talle tillukesse kõrva-monitori sositatakse. Tema pahaaimamatu kaaslane ei saa aga aru, miks teine ühtäkki nii kummaliselt käituma hakkab…

Teisipäeva õhtu jätkub kell 20.30 algava Teet Margna ja Kristjan Jõekalda lõbusa seiklussarjaga “Kaks kanget Indias”.
Juubelihõngu toob septembri teisipäevaõhtutesse neljaosaline saatesari “Kanal 20” – informatiivne ja lõbus tagasivaade kõige olulisematele saadetele, inimestele ja seikadele läbi teleanali 20-aastase ajaloo.

Kolmapäev toob alates 4. septembrist kell 21 ekraanile ülipopulaarse huumorisaate “Heeringas Veenuse õlal” uued osad. Sellel sügisel löövad sketshides kaasa ka mitmed erikülalised, teiste seas näiteks Tanel Padar, Raivo E. Tamm, Sepo Seeman, Getter Jaani jpt.

Samal kolmapäeval algab ka Eesti oodatuima ja vaadatuima draamasarja “Pilvede all” uus hooaeg, mis on eetris harjumuspäraselt kell 21:30.
Lisaks on kolmapäeviti kell 20 eetris värskenduskuuri läbinud “Suur Lotokolmapäev: Rooside sõda”, kus Kristjan Jõekalda eestvedamisel selguvad õnnelikud lotovõitjad ja mängitakse armastatud peremängu “Rooside sõda”.

Neljapäeviti on pärast “Reporterit” kell 20 eetris kodumaise komöödiasarja “Parim enne” uued osad, kus psühholoogipreili Anne (Marta Laan) otsib ikka oma unelmate meest ja püüab hakkama saada kummalite patsientide ja veel kummalisemate kolleegidega. Pärast seda, kell 20:30 võtab järje üle Anneli Lahe juhitud “Kodutunne”, mis annab inimestele uut elujõudu ja aitab raskustesse sattunud pered paremale elujärjele.

Reedeti on taas eetris Teet Margna juhitud mälumängusaade “Kuldvillak” ning pärast seda populaarteaduslik teleajakiri “Galileo”, kus Tanel Talve toob meieni erilised inimesed, avastamata paigad ning erakordsed sündmused kogu maailmast.

Alates 6. septembrist on reedeti kell 21.30 ekraanil uus lustlik saatesari “Huumoritähestik”, mis käib läbi kogu kodumaise huumoriklassika mineviku ja oleviku. Luubi alla võetakse inimesed, komöödiafilmid, huumorisaated ja kõik muu, mis on eestlased läbi aegade naerma pannud. Teemasid kommenteerivad Elmo Nüganen, Andrus Kivirähk, Toomas Kall, Evelin Võigemast, Andrus Vaarik, Hannes Võrno, Anne Veesaar, Andres Maimik, Jan Uuspõld ja veel kümned teisedki.

Laupäev toob Kanal 2 vaatajani põnevad reisimuljed eksootilistest paikadest. “Reisile meiega” (alates 14. Septembrist kell 19:35) külastab maid ja linnu, kuhu tavaturist enamasti ei satu ja mis annavad elule värvi! Resijuhtideks on üliõpilane Rein Kilk, näitleja Priit Loog, erudiit Linnar Priimägi, teatrimees Andres Dvinjaninov, jpt. Pärast seda saame aga osa Eesti muusikalegendi Tõnis Mägi 65. juubelikontserdist, mis oli üks selle suve oodatumaid ja menukamaid muusikasündmusi.

Sel telehooajal on Kanal 2-l aga veel ohtralt head ja paremat varuks. Septembri lõpus üllatavad vaatajaid kaks säravat naist, Elo Mõttus-Leppik ja Raadio 2 “Hallo, kosmos!” tegijana tuntud Ingrid Peek kaasahaarava meelelahutusliku jutusaatega.

Uute osadega jätkub müstikahõnguline põnevussari “Süvahavva”, mis osutus möödunud telehooaja vaadatuimaks uueks teleseriaaliks Eestis. Menukirjanik Indrek Hargla loodud põneviku uued osad toovad vaatajani närvekõditavalt haarava loo, mille saladused viivad meid nii keskaegsesse Tallinna kui ka tänase Eesti varjatud radadele.

Mõnusalt lõrisevad “valvekoerad” Mart Juur, Ott Sepp ja Gaute Kivistik hoiavad jätkuvalt silma peal meie riigi ja rahva käekäigul – “Ärapanija” tähistab septembris juba 10. sünnipäeva!

Kanal 2 hoiab kätt elu pulsil ka uue ajakirjandusliku telemagasiniga “Luurekeskus”. Saatesse mahuvad nii tuumakad lood kui ka üllatavad reportaazhid, eksklusiivsed intervjuud ja ajakirjanduslikud eksperimendid – räägime asjadest, mis on olulised või põnevad. Ja sageli nii ühte kui teist.

Juba praegu saavad kõik televaatajad oma põnevaid küsimusi saata haaravasse mälumängusaatesse “Mis? Kus? Millal?”, mille teine hooaeg algab juba oktoobris. Televaatajate saadetud küsimuste auhinnafond on ligi 25 000 eurot!

Sügise edenedes jõuab ekraanile ka “Eesti Tippmodelli” uus hooaeg, tänavu juhib zhürii tööd tunnustatud moelooja Liisi Eesmaa.

Kindlasti tasub oodata hittseriaali “Pilvede all” stsenarist Eleonora Bergi kirjutatud uut suhtedraamat “Kartulid ja apelsinid”, mis keerleb psühholoog Viviani (Elisabet Reinsalu) ja tema klientide, peresuhete ja endise mehe ümber, kellest ta ikka veel pole üle saanud.

Uue kodumaise põnevussarja “Mägede varjud” sündmustik viib Gruusiasse, kus Eesti tippnäitlejate (Marika Vaarik, Mait Malmsten, Harriet Toompere, Jaan Rekkor, Tiit Sukk, Marilyn Jurman, Helene Vannari, Margus Tabor, Piret Kalda, Indrek Sammul jpt) osavõtul sündis kriminaalsugemetega ja kirglikel inimsuhetel põhinev seriaal.

Ka Kanal 2 filmikava on juubeli-hooajale vääriline. Tele-esilinastuvad “Algus”, “Seks ja linn 2” , “Titaanide kokkupõrge” , “Söö, palveta, armasta”, “Agent Salt” , “Sotsiaalvõrgustik” , “Harry Potter ja surma vägised” , “Raudne leedi” ja paljud teised auhinnatud kassahitid.

Head Uudised GoodNews