1. Avaleht
  2. Film
  3. TÄNA EETRIS! 7 fakti fantaasiafilmi „Müstilise kellaga maja“ kohta
TÄNA EETRIS! 7 fakti fantaasiafilmi „Müstilise kellaga maja“ kohta

TÄNA EETRIS! 7 fakti fantaasiafilmi „Müstilise kellaga maja“ kohta

Seiklusfilmile “Müstilise kellaga maja” (2018) saad kaasa elada juba täna kell 20 filmikanalil TV1000 Premium. John Bellairsi armastatud lasteraamatul põhinev “Müstilise kellaga maja” jutustab 10-aastasest Lewisest, kes läheb elama oma onu vanasse krääksuvasse majja, millel on salapärane tiksuv süda.

Lewise unise ilmega uues kodulinnas aga hakkab pulbitsema elu, kui poiss kogemata surnud äratab ning siis end sortside ja nõidade maailmast leiab.

Peaosades armastatud koomik Jack Black (“Rokkiv kool”) ja kahekordne Oscari-võitja Cate Blanchett. Otsisime välja 7 põnevat fakti filmi kohta.

  1. Müstilise kellaga maja aluseks on Cronini mõis, mis asub raamatu autori John Bellairsi kodulinnas Marshallis, Michiganis.
  2. Stseenis, kus buss linna siseneb, on näha silti „Kripke toidupood“. See nimetati filmi käsikirja autori Eric Kripke järgi (telesarja “Supernatural” looja).
  3. Õudusfilmide kunni, lavastaja Eli Rothi eksnaine Lorenza Izzo mängib filmis peategelase Lewise ema.
  4. See on Eli Rothi esimene film, mis pole „R“ (piiratud) reitinguga. Tema varasemate tööde hulgas on näiteks „Hostel“ ja „Cabin fever“.
  5. Filmi tegevus toimub 1955. aasta Ameerikas. Võlur Mrs. Zimmerman (Cate Blanchett) uhkustab, et 1910ndatel Euroopas reisides sulatas ta kella Salvador Dali randmelt. Kuigi filmis ei täpsustata, antakse mõista, et see hetk inspireeris Dali sulavate kellatega teost “Mälu püsivus”.
  6. Cate Blanchett ja Kyle MacLachlan, kes mängivad filmis rivaalitsevaid võlureid, on mõlemad olnud Marveli koomiksites pahalaste rollis. Blanchett mängis „Thor: Ragnarokis“ (2017) Helat, MacLachlan (Kuldgloobus sarjast „Twin Peaks“ ) mängis telesarjas „S.H.I.E.L.D.i agendid“ Calvin Zabot/Mr Hyde’i.
  7. „Siseringi“ nali. Viiekümne kuuendal minutil võib kuulda, kuidas Jack Black vilistab üht Johann Sebastian Bach teost. Sama lugu kasutas ta oma bändikaaslase Kyle Gassiga filmis „Tenacious D: Saatuslik kitarrimediaator“.
Head Uudised GoodNews