1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tartus ja Narvas tuleb vägevate esinejatega džässifestival
Tartus ja Narvas tuleb vägevate esinejatega džässifestival

Tartus ja Narvas tuleb vägevate esinejatega džässifestival

Tartus ja Narvas 7.-9. novembrini toimuv IDeeJazz toob Eestisse palju džässartiste, nende seas vana tuttava Rinneradio (Soome).

Gustav Lundgren Trio (Rootsi) ninamees Gustav Lundgren (pildil) on kitarrist ja tema stiili nimetatakse Django Reinhardti järgi djangodžässiks. Gustav Lundgren Triona on ta väljastanud ühe plaadi, projektidena palju rohkem.

Janos Nagy Triot (Ungari) veab klahvpillimängija Janos Nagy Yancha juba 25. aastat. Mullu väljastati nimekale Prantsusmaa heliloojale pühendatud plaat „Debussy 100“.

Naistebänd Smooth Kats (Venemaa), kelle stiiliks funk ja acid jazz, on Eestis mitmel korral varem esinenud.

Loomulikult pole eestlastele võõras ka Rinneradio, kes tähistab juba 30. tegutsemisaastat. Sämplereid ja süntesaatoreid kasutav rühmitus andis mullu välja ka ühe 7-tollise singli, abiks MC Koo.

Saksofonist Philipp Gropperi (Saksamaa) lugu meenutab Lundgreni oma: 40 ligi muusik, kuid osalenud juba vanusele võrdse numbriga albumitel või rohkemgi veel. Eestis toetab teda trummar Oliver Steidle bändiga The Killing Popes.

Marcin Masecki’s Jazz Trio (Poola) liider on avangardne pianist, kes komponeeris muusika Pawel Pawlikowski ilmatukuulsale filmile „Külm sõda“.

Eestimaad esindavad presidendi noore kultuuritegelase preemia värske laureaat Kadri Voorand duos Mihkel Mälgandiga ja naiste svingitrio The Swingin’ Sisters, mille kaks liiget on õed.

Head Uudised GoodNews