1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Trad.Attack!’il ilmus uus album
Trad.Attack!’il ilmus uus album

Trad.Attack!’il ilmus uus album

Foto: Jelena Rudi

Täna ilmus Trad.Attack!’il kauaoodatud album “KULLAKARVA”. Juba on see jõudnud ka üle riigipiiride: “Kas Eesti (ja torupill) on muusikalise maailmavallutuse lävel?”, kirjutas üks olulisimaid maailmamuusika ajakirju fRoots uuest albumist.

Uksi uue albumi maailma on bänd avanud juba mitu kuud ja selle aja jooksul on ilmunud kolm singlit ja kaks muusikavideot. “Trad.Attack!’i teine kauamängiv, joovastav ja haarav “Kullakarva” on tänavu kindlasti üks olulisemaid albumeid Eestis” kirjutab maikuu Ajakiri Muusika.

Sandra Vabarna: “Meil on väga hea meel, et meie viimase aasta kogemused, rõõmud, mured, katsumused, on jõudnud lõpuks läbi loomingu ja uue albumi inimesteni!”. Trad.Attack! jätkab ka sellel kauamängival arhiivisalvestiste kasutamist. “Kuna see on olnud väga oluline osa meie loomingust, siis otsustasime arhiivi toetada” lisab Sandra. Iga kaubandusketis müüdud albumi pealt läheb 50 eurosenti Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiivile, mida kasutatakse veebiväljaande „Saaremaa rahvamuusikat ja kombeid“ koostamiseks.

20. mail annab bänd ka esimese uue albumi esitluskontserdi, mis toimub Inglismaal. Uut albumit esitletakse umbes kaks aastat ja eesti muusika viiakse väga paljudesse riikidesse. Selle suvel annab bänd kontserte Inglismaal, Saksamaal, Tšehhis, Luxemburgis, Lätis, Soomes, Poolas, Itaalias, Rootsis, Portugalis, Taanis, Venemaal, Maroccos, Kanadas. Kahe aasta jooksul jõutakse ka seoses EV100 tähistamisega kõikidesse 28-sasse Euroopa Liidu liikmesriiki.

Eestisse esitletakse albumit kahe suurejoonelise kontserdiga – 30. juunil Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku hoovis ja 26. augustil Setomaal Treski Küüni heinamaal.

Uus album, nii CD kui vinüül, on füüsilisel kujul saadaval kõikides hästivarustatud poodides üle Eesti, aasta muusikamüüa lehel 311.ee ja bändi kodulehel. Lisaks on album digitaalselt müügil iTunesis, GooglePlays ja Bandcampis. Uut albumit saab tänasest streamida ka Spotifys.

Head Uudised GoodNews