1. Avaleht
  2. Film
  3. TREILER! National Geographic näitab sarja ,,Kanged avastajad Egiptuses’’
TREILER! National Geographic näitab sarja ,,Kanged avastajad Egiptuses’’

TREILER! National Geographic näitab sarja ,,Kanged avastajad Egiptuses’’

Telekanal National Geographic teatas, et esmaspäeval, 22. aprillil esilinastub Eesti teleekraanidel meelelahutuslik dokumentaalsari „Kanged avastajad Egiptuses“ (“Egypt with the World’s Greatest Explorer”).

Sarja peategelasteks on Guinessi rekordite raamatute suurimaks avastajaks nimetatud Ranulph Finnes ja tema hinnatud näitlejast nõbu Joseph Fiennes.

Sarja esimeses hooajas alustab Fienneside duo reisi Alexandria sadamast ja asub mööda Niiluse jõge teele Kairo suunas. Muu hulgas ööbivad seiklejad Giza püramiidis, läbivad Sahara kõrbe, külastavad maalilisi Punase mere kaldaid, ajaloolist Luxori linna ja Nasseri järve.

Ekspeditsiooni jooksul õpetab 75-aastane Ran 48-aastasele Josephile ka ellujäämiseks vajalikke oskusi: kuidas kaitsta end skorpionite eest või kuidas teha taskunoaga maamiini kahjutuks.

Ranulph avastas kire uurimisretkede vastu 1960. aastatel. Ta on esimene inimene, kes jõudis mööda maad liikudes nii põhja- kui ka lõunapoolusele, ja esimene, kes ületas jalgsi Antarktika. 2009. aastal ronis ta Džomolungma tippu.

1980. aastate alguses tegi ta Charles Burtoniga maailmale polaarse telje järgi ringi peale, kasutades ainult maapinnal olevaid transpordiviise. Tänase päevani pole keegi teine sama ekspeditsiooni ette võtnud.

Head Uudised GoodNews