1. Avaleht
  2. Film
  3. ÜLE OOTUSTE HEA TULEMUS I Docpointi filme vaatas üle 4500 inimese
ÜLE OOTUSTE HEA TULEMUS I Docpointi filme vaatas üle 4500 inimese

ÜLE OOTUSTE HEA TULEMUS I Docpointi filme vaatas üle 4500 inimese

Dokumentaalfilmide festival Docpoint Tallinn jõudis sel aastal inimesteni esmakordselt üle Eesti. Vaatajad leidsid festivali programmi edukalt üles nii veebist kui ka kinodest. Veebivahendusel ja kinosaalides vaatas tänavu dokke üle 4500 inimese.

12. korda toimunud festivali Docpoint Tallinn programmis linastus sel aastal kokku 28 filmi, nende hulgas rekordarv seitse kodumaist uut dokumentaalfilmi. Tänu piirangute vähendamisele vahetult enne festivali algust said just Eesti filmid võimaluse festivalinädalal linastuda ka vastavatud kinodes suurel ekraanil. Nii veebis kui kinodes osutusidki publiku hulgas populaarseimateks festivali avafilm, Raimo Jõeranna “Sea-aasta”, Eestis elava Kolumbia päritolu Carlos E. Lesmese “Üht kaotust igavesti kandsin” ning Ukraina ja Eesti koostööfilm Anatoli Ljutjukist, “Sõda ja puuhobune”.

Rahvusvahelisest programmist pälvis enim vaatajaid suhtekorraldusagentuuri Bell Pottinger laiahaardelist tegutsemist avav “Mõjuvõim” ning hetkel pandeemia tõttu eriliselt kättesaamatuna tunduvad reisifilmid, esseistlik dokk “Igavesed rändurid” ja mägironimisest kõnelev “Varjude sein”. Populaarsed oli ka filmid “Newtopia” ja “Laule armastusest”.

Veebivahendusel osteti Docpoint Tallinna filmidele üle 2000 pileti, kinosaalidesse kogunes Artise ja Sõpruse kinodes toimunud eriseanssidel Eesti filme vaatama aga ligi 500 kinosõpra. “Veebifestivalidel on publiku loendamine keeruline. Kuna tihti vaadatakse filmi mitmekesi, siis on tavaks korrutada vaatajanumbrid tavaliselt kahega. Selle loogika alusel vaatas Docpointi pakutavat filmiprogrammi üle 4500 inimese, mida võib segasel aastal pidada üle ootuste heaks tulemuseks,” kommenteeris tänavust festivali Kaarel Kuurmaa. “Selle positiivse tagasiside alusel tundub, et pakume vähemalt osalist virtuaalkino kogemust ka 2022. aasta veebruaris toimuval 13. Docpoint Tallinna festivalil.”

Käesoleval aastal 20. juubelit tähistanud Helsingi Docpoint toimus Soome piirangute olukorras täielikult veebis ja kavas olnud 70 filmi said üle 7000 vaatamise.

Head Uudised GoodNews