1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Vaba Rahva Laul tähistab Joala ja Otsa ümmargusi tähtpäevi
Vaba Rahva Laul tähistab Joala ja Otsa ümmargusi tähtpäevi

Vaba Rahva Laul tähistab Joala ja Otsa ümmargusi tähtpäevi

Haapsalus 20. augustil toimuva Vaba Rahva Laulu kavas on palju laule Jaak Joala ja Georg Otsa repertuaarist.

Joala sünnist möödub tänavu 70 ja Otsa sünnist 100 aastat. Sellest ka lauljatevalik: Märt Avandi, Nele-Liis Vaiksoo, Simo Breede, Rasmus Kull jt. Traditsiooniliselt juhatab koore Lauri Breede, lauljaid saadab ikka Urmas Lattikase bänd ja pidu juhib taas Veikko Täär. „Lisaks ikka ka isamaalised laulud ja muidu ilusad laulud meie omas eesti keeles,” ütles korraldaja Ülo Kannisto.

Haapsalu piiskopilinnuse hoovi broneeris ta juba eelmisel kevadel. „Peopaigavalikul määrab otsustamist ka see, kas koorid on neis paigus enne laulnud. Haapsalus näiteks on vähe lauldud, kuna seal puudub laululava, aga kooridele koht väga meeldib. Traditsiooniks on saanud, et ehitame selleks puhuks jälle ajutise lava, kuhu kõik ära mahuvad. Pealegi on linnuses tehtud väga palju renoveerimistöid, nii et täielikult põnev vaatamisväärsus pealekauba,” sõnas Kannisto.

„Kooridele just trükime noodiraamatuid. Kui valmis, hakkame kohe saatma neid registreerunud kooridele. Kooridega seotud laulud on paigas, väiksemaid täpsustusi on veel solistide osas,” avaldas Kannisto.

Head Uudised GoodNews