1. Avaleht
  2. Film
  3. VIDEO I Oktoobri lõpuni linastub kinos Artis dokumentaalfilm „Tina”
VIDEO I Oktoobri lõpuni linastub kinos Artis dokumentaalfilm „Tina”

VIDEO I Oktoobri lõpuni linastub kinos Artis dokumentaalfilm „Tina”

Oktoobri lõpuni linastub kinos Artis dokumentaalfilm „Tina”, mis räägib legendaarse muusiku Tina Turneri elust ja karjäärist. Dokfilm heidab pilgu selle suurepärase ja meeldejääva artisti maailma, kus ka peategelane ise avab end vaatajate ees seninägematute nurkade alt.

Moodsa muusika üks säravamaid tähti ja R&B kuninganna Tina Turner on valitsenud muusikamaailma edetabeleid aastakümneid. Tema pärandit on võimatu üle hinnata, sest tema looming on aegumatu ja kõlab tänase päevani omanäoliselt ja värskendavalt. Oli ainult üks ja ainus Tina Turner, sest kahjuks legendaarne lauljanna suri 83-aastaselt selle aasta mais.

Foto: Kino Artis

Dokumentaalfilm „Tina” on rännak läbi muusikaajaloo mitme aastakümne, aga mis kõige huvitavam – see on rännak ühe suure looja hinge. Filmis on palju enne nägemata kaadreid Tina elust ning tegemist on ka Tina viimase etteastega kaamerate ees. Tegemist on tõelise hüvastijätukirjaga tervele maailmale, tema perele ja fännidele.

Tegemist on tõelise hüvastijätukirjaga tervele maailmale, tema perele ja fännidele.

Foto: Kino Artis

Tina Turner on kõige edukam naisrokistaar läbi aegade, olles müünud üle 60 miljoni albumi ning on kuni tänaseni enim kontsertipileteid müünud naisartist läbi ajaloo. Oma poole sajandi pikkuse karjääri jooksul ta sai 7 Grammy auhinda paljude teiste saavutuste keskel. Tina Turner suri 24. mail selle aasta esimeses pooles oma Šveitsi kodus kui Šveitsi kodanik (ta loobus USA kodakondsusest 2013. aastal).

Foto: Kino Artis

„Tina” lavastajateks ja stsenaristideks on Daniel Lindsay ja T.J. Martin, kes võitsid 2012. aastal Oscari parima dokumentaalfilmi eest. Films astuvad üles lisaks Tinale endale ka Oprah Winfrey, Diana Ross, Ike Turner, Angela Bassett, Jimmy Thomas, Kurt Loder, Carl Arrington ja paljud teised.

  • „Tina” maailma esilinastus toimus Berliini filmifestivalil ja veidi peale seda sai seda näha ka Pimedade Ööde Filmifestivalil Tallinnas. „Tina” alustas ainult kinos Artis alates 12. oktoobrist ning linastub ainult kümme korda kuni oktoobri lõpuni.
Head Uudised GoodNews