1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Tuntud kingasalongi looja Vivian Unt Krista Lensinile: maailmas on liiga palju musti kingi
VIDEO I Tuntud kingasalongi looja Vivian Unt Krista Lensinile: maailmas on liiga palju musti kingi

VIDEO I Tuntud kingasalongi looja Vivian Unt Krista Lensinile: maailmas on liiga palju musti kingi

Vivian Vau kingasalongi looja ja inspiratsioonikõneleja Vivian Unt on oma kirgaste ja värviliste kingadega paljude naiste südametes erilisel kohal. Vivian usub, et värvidel on eriline roll naise elus ning nende mõju ulatub palju kaugemale kui pelgalt esteetika. Ta selgitab Krista Lensinile antud intervjuus, et värvid ei ole lihtsalt ilu pärast, vaid need mõjutavad ka meie meeleolu ja enesetunnet. „Kui me ümbritseme end iluga, muudab see meie sisemist olemust. Värvide sagedus mõjutab meie emotsioone ja enesetunnet, mistõttu on oluline valida värve, mis teevad meid rõõmsaks ja tasakaalukaks.“

Kui me ümbritseme end iluga, muudab see meie sisemist olemust.

Värvilised kingad ja riided toovad ellu rõõmu ja värskust

Ehkki must on alati olnud kindel valik, leiab Vivian, kes on üks 17.-18. augustis toimuva Naiste Heaolufestivali peakorraldajatest, et maailmas on liiga palju musti kingi. „Kui mõelda näiteks kollase kleidi juurde mustade kingade kandmist, siis see muudaks kogu efekti,“ selgitab ta ja lisab, et värvilised kingad ja riided toovad ellu rõõmu ja värskust, olles suurepärane viis oma isikupära väljendamiseks.

Värvilised kingad ja riided toovad ellu rõõmu ja värskust, olles suurepärane viis oma isikupära väljendamiseks.

Vivian Unt. Foto: GoodNews, Virko Veskoja

Värviteraapia ja enesetunne

Viviani sõnul tulevad naised tema poodi mitte ainult kingasid ostma, vaid ka otsima kingateraapiat ja iluteraapiat. „Naised tulevad nagu kunstisaali, et turgutada end ilu ja värvidega,“ ütleb ta. Vivian toob välja, et erinevatel värvidel on erinev mõju meie meeleolule – näiteks kollane värv seostub rõõmuga ja võib muuta päeva päikeselisemaks isegi siis, kui päike ei paista.

Sõnad võivad meid tõsta või pisendada

Vivian leiab, et olulist rolli mängib meie elus ka sõnade jõud. Ta rõhutab, kui oluline on olla teadlik sõnadest, mida me enda ja teiste suhtes kasutame. „Sõnad võivad meid tõsta või pisendada. Oluline on valida sõnu, mis meid toetavad ja tõstavad, mitte neid, mis meid maha teevad.“

Oluline on valida sõnu, mis meid toetavad ja tõstavad, mitte neid, mis meid maha teevad.

Komplimentide vastuvõtmine

Vivian toob välja ka huvitava tähelepaneku komplimentide vastuvõtmise kohta. Eestis on tavaks komplimente tagasi lükata, öeldes näiteks, et kleit on vana või odav.

Krista Lensin ja Vivian Unt. Foto: GoodNews, Virko Veskoja

Vivian rõhutab, et komplimendi vastuvõtmine on oluline, sest see teeb head nii komplimendi tegijale kui ka saajale. „Kui sa ütled, et sul on hea maitse, siis sa mitte ainult ei võta komplimenti vastu, vaid teed ka komplimendi tegijale vastukomplimendi,“ ütleb ta.

Head Uudised GoodNews