1. Avaleht
  2. Muusikud muusikast
  3. MUUSIKUD MUUSIKAST: Taavi Immato
MUUSIKUD MUUSIKAST: Taavi Immato

MUUSIKUD MUUSIKAST: Taavi Immato

Taavi Immato on ansambli Shanon laulja ja kitarrist ning seda olnud juba 10 aastat.

Taavi nooruspõlve täitis muusika asemel hoopis sport. Ta tegeles põhi- ja keskkooli ajal väga edukalt karatega. Muusika juurde jõudis üsna hilja – umbes 16-aastaselt.

Taavi Immato. Foto. Karen Harms

Esimese n-ö noortebändi pani ta kokku keskkoolis. Mõni aasta hiljem otsustas edasi liikuda, osales mitmes muusikalis ja muudes projektides.

Ta on lõpetanud Tallinna Inglise kolledži. Seejärel suundus ta õppima Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli audio-visuaalset meediat. Lõpetas BFM-i magistriõpingud televisiooni- ja dokumentalistikaalal. Seejärel täiendas Taavi ennast veel Estonian Business Schoolis rahvusvahelise ärijuhtimise erialal, kus omandas bakalaureusekraadi cum laude.

Ta on käinud viis aastat ka WAF-koolis. Sellel perioodil sai proovitud kätt saadetes “Kaks takti ette” ja “Eesti otsib superstaari”, millest viimases jõudis ta kuue parima hulka.

Alates 2009. aastast on Taavi Shanoni laulja ja kitarrist. See on tänaseni tema põhitegevus. Muuks väga aega ei jää.

Taavi Immato. Foto. Karen Harms

Hetkel on bändil käsil „Eesti muusika karikas“, kus 7. aprillil oldi vastamisi Ivo Linnaga. Esimeses voorus seljatas Shanon duo nimega Öed. Poolfinaalis läheb Shanon vastakuti ansambliga The Swingers.

Millal tundsid, et muusika on sind päriselt endale saanud? 

See oli kuidagi loomulik protsess ja asjade kulgemine. Muusika tundus mulle tol hetkel põnev ja uus. Tuli välja, et mul oli ka annet ja tahet sellega tõsisemalt tegelema hakata.

Eestlane pole aldis kiitma, kuid hea sõna kahtlemata inspireerib ja innustab. Millal sind viimati kiideti muusika eest?

Neid inimesi, kes hea sõnaga tunnustavad, on minu meelest meeldivalt palju. Ma ilmselt olen see inimtüüp, kes negatiivse välja filtreerib. Kui vaadata meie muusika juurde käivaid kommentaare, siis see on ikka valdavalt üdini positiivne. Ega kõigile ei pea meeldima see, mida ma teen, aga kui meeldib, siis on hästi.

Keda ise kiidaksid Eesti muusikamaastikul?

Kiidan tegelikult kõiki artiste, kes tegelevad aktiivselt uue loominguga ja Eesti muusika rikastamisega. Ma arvan, et Eestis on tehtud ja tehakse väga head ja kvaliteetset muusikat. Peale on kasvanud ka palju noori, keda inspireerib maailma poppmuusika ja selles suunas on tunda tugevat arengut. Mulle isiklikult meeldib ja kiidaksin järgmisi artiste ja bände: Terminaator, Ines, Uku Arop (Suur Papa), Karl-Erik Taukar, 5 Miinust, Maian ja Nublu.

Kiidan tegelikult kõiki artiste, kes tegelevad aktiivselt uue loominguga ja Eesti muusika rikastamisega.

Ega diplom ei tee veel profiks. Mis peale paberi eristab sinu arvates profimuusikut harrastusmuusikust?

Meil on bändis ütlus, et harjutamine teeb harjutajaks. Profimuusik läheb ja teeb. Diplom ei ole suure tõenäosusega mitte ühelgi elualal profiks olemise eeldus. See on lisandväärtus. Profimuusikuks olemine tähendab tegelikult suhtumist sellesse, millega tegeled. Kui suhtumine on professionaalne, siis on seda ka tulemus.

Mis ja kus on koht, kus vabal õhtul meelsasti aega veedaksid? Kui on avalik koht, siis kes võiks olla seal laval?

Vabal õhtul veedan meelsasti aega kodus või teisel juhul ükskõik kus, aga peaasi, et koos lähedaste inimestega. Minu jaoks on seltskond just see, mis muudab vaba aja veetmise nauditavaks.

Soovita pala, plaati või kontserti, mis sinu arvates on (viimase aja) parimaid kuulamiselamusi.

Kuulan seinast seina asju ja üldsegi mitte palju. Tihti läheb peale lihtsalt mingi varia akustiline playlist Spotifyst. Mulle pigem meeldib avastada spontaanselt midagi uut, mitte pidevalt samu asju kuulata.

Mis on sinu enda sulest ilmunud paladest / plaatidest / videotest selline, mida uhkusega esitleksid?

Kui lubad endale unistada, siis mis võiks Eestis tegevmuusiku jaoks paremini (korraldatud) olla?

Tallinn-Tartu maantee võiks olla neljarealine.

Anne Adams Muusikatoimetaja 5663 1916 anne@goodnews.ee