1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEOBLOGI! Käivitati “100 torupilli”
VIDEOBLOGI! Käivitati “100 torupilli”

VIDEOBLOGI! Käivitati “100 torupilli”

Sandra Sillamaa ansamblis Paabel Foto: Riina Varol
Sandra Sillamaa ansamblis Paabel
Foto: Riina Varol

“100 torupilli” on videoblogi, kus avaldatakse aasta jooksul 100 videot tegusatest ja tuntud eesti inimestest, kes proovivad esimest korda mängida eesti torupilli.

2015. aastal, mis on pühendatud muusikale, teevad eesti torupilliga tutvust 100 inimest väga erinevatelt elualadelt. Nende kõigi jaoks on see esmane kohtumine näiliselt keerulise pilliga.

“100 torupilli” idee autor Sandra Sillamaa soovib tõsta teadlikkust eesti torupilli olemasolust ning selle pilli olulisest rollist meie ajaloos. Projekti raames ilmub blogis 100 videot, mille juurest leiab ka põnevat infot ja ütlemisi eesti torupillist.

Sandra Sillamaa: ”Ma arvan, et muusikas on väga olulised eeskujud. Sellepärast hakkasin ka mina torupilli mängima. Lisaks sellele, et “100 torupilli” tutvustab eesti torupilli, näitab see ka, et kõigil on võimalik pill kätte võtta, olenemata vanusest ja varasemast kogemusest. Selleks ei pea olema professionaalne muusik, et nautida pillimängu ja saada sellest rõõmu.“

Torupilliga on juba kohtunud Raadio 2 hommikuprogrammi juht Indrek Vaheoja, trummar Reigo Ahven, spordikommentaator Tarmo Tiisler ja muusik Eeva Talsi. Indrek Vaheoja: “Mul oli elus esimest korda torupilli kätte võttes väike kõhklus ka, et mis nüüd saab, kui otse-eetris piuksugi kätte ei saa, jään Eesti rahva ees täielikku häbisse. Õnneks läks vastupidi, sain pilli hüüdma ja ka tuju läks väga heaks – tundsin ennast peale torupilli mängimist palju parema inimesena. Proovige kõik ise ka järgi!”

Blogi on jälgitav projekti koduleheküljel (www.100torupilli.ee), Youtube’i kanalis (www.youtube.com/100torupilli)  ning Facebooki vahendusel (facebook.com/100 torupilli). Videod filmib Siim Sillamaa ja filmi- ja fotokompanii Pimik. Projekti toetab Eesti Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Sandra Sillamaa on üks Eesti tunnustatumaid torupillimängijaid, kes mängib ansamblites Trad.Attack!, Paabel ja Ro:toro. Ta on lõpetanud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia ja Stockholmi Kuningliku Muusikaakadeemia.

Head Uudised GoodNews