1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Hea tuju raadio! Toivo Asmer teeb positiivsele inimesele heatujulist eestikeelset Rahva Raadiot
VIDEO! Hea tuju raadio! Toivo Asmer teeb positiivsele inimesele heatujulist eestikeelset Rahva Raadiot

VIDEO! Hea tuju raadio! Toivo Asmer teeb positiivsele inimesele heatujulist eestikeelset Rahva Raadiot

Tallinna Televisiooni saade “Suvestuudio” on seekord Kristiine linnaosas asuvas Löwenruh` pargis, kus GoodNews peatoimetaja ja saatejuht Monika Kuzminaga vestleb mees, kes on pidanud ministriametit, olnud tippsportlane ja poliitik, hingega autospordi arendaja ja muusik — selleks meheks on Toivo Asmer!

Esimeseks jututeemaks on alanud valimisralli ja esimeseks Monika küsimuseks see, et miks saatekülaline kusagil ei kandideeri. Ettevõtja Toivo Asmer meenutab oma esimest kandideerimist 1995. aastal, mil ta ütles ühes intervjuus välja, et poliitika on rämps ja ta on ka täna samal meelel — seda peab küll keegi tegema, aga poliitika ei ole koht, kus tema peaks kogu elu olema. “See on nagu pähklite söömine — võtad ühe, võtad teise ja jäädki sööma,” toob ta võrdluse. “Need, kes on sööma jäänud, peaksid mõtlema, kas on mõtet terve elu pähkleid närida? Mina arvan, et võiks ka midagi muud teha!”

Saatekülaline naerab, et on oma vestluses sõpradega juhtinud tähelepanu sellele, kuidas valitsusse lähevad kõhnad ja toredad poisid ja varsti on nad paksud ning räsitud välimusega. Toivo Asmer kinnitab, et töö valitsuses on ränk, rahulolematuid on alati ja opositsioon teeb ministrid esimesel võimalusel maatasa. Monika küsimusele, kas noorem põlvkond on poliitika muudele radadele viinud, vastab ta, et poliitbroileritel on olnud teatud mõju ja suur osa vanema generatsiooni poliitikutest lahkus teatud perioodil, sest ei tahtnud noorte broilerite tagatoa näpunäidete järgi tööd teha. Aga teisiti ei saanud, tuli olla kas noortega või üldse mitte olla, ja nemad valisid viimase, et mitte iseendaga konflikti minna.
Edasi läheb jutt poliitikalt autospordile ja Toivo Asmer tunnistab, et tema karjäär oli sellel alal tõesti suurepärane, see tõi palju medaleid, ja tänaselgi päeval peab keegi seda edasi viima. “Ma olen võtnud endale lootusetult rumala ülesande viia läbi Eesti suurimat autode ringrajavõistlust Estonian Grand Prix`, Suur Võidusõit, neli aastat olen seda teinud ja lähipäevil arutame, kas teen seda ka edasi,” räägib ta. “Aga see on ju selline missioonitunne, et kui kedagi pole, siis keegi peab olema!”

Edasi tulevad jutuks saladused ja üheks selliseks on Rahva Raadio, mille Toivo Asmer on käivitanud selleks, et eesti muusika oleks au sees. Saatekülaline ütleb, et tema pole raadiomees, aga kõiki asju peab proovima, ning selle juures peaks olema kindlasti keegi proff. “Mina pole ja Peeter Kaljuste, kellega koos me raadio püsti panime, ka pole, seepärast võtsime juurde ühe profi, kelleks on Urmas Rämmal, tema on pikaajaliste kogemustega raadiotegija ja tema teab, kuidas see asi peab käima,” selgitab Toivo Asmer. Rahva Raadio käivitus juba mõnda aega tagasi ja praegu käivad katsetused, samas on jaam töötanud hästi, raadiorahvas pole vaid veel endale reklaami teinud. “Ja nüüd on see reklaamimise koht!” ütleb saatejuht Monika. “See on hea tuju raadio ja positiivse inimese raadio,” täpsustab Toivo. Saatekülalise sõnul on meil raadiojaamu palju, igaüks neist on suunatud mingile kindlale sihtgrupile, kuid tavalisele üle keskea inimesele, kes ei taha kuulata krimiuudiseid ja muud jama, vaid tahaks kuulata mõnusat eesti muusikat, neile on nišš täitmata.

Rahva Raadio tegutseb internetis 24/7 ja edastab head eesti muusikat ning Toivo Asmer loodab, et see ongi just see, mida eelnimetatud sihtgrupp ootab ja et ta võtab Rahva Raadio omaks. “Selle muusikaga võib lasta ennast kodus lõdvaks, ei pea eriti mõtlema, paned arvuti mängima ja sealt tuleb hea eesti muusika,” kirjeldab ta.

Viimse küsimusena tahab saatejuht Monika teada saladust, kuidas säilitada endas selline sära ja rõõm, et olla just selline, nagu saatekülaline seda on. “Pole mingit nippi, peab olema positiivne ja heatahtlik, sest siis on ka teised sinu vastu heatahtlikud,” arvab Toivo. “Salajasi vaenlasi meil nagu nii on, sest kui midagi hästi teed, siis on alati kiibitsejaid, seega otsi sõpru vaenlaste seast ja teinekord ka vaenlasi sõprade seast. Ära mine kõikidega riidu ja kui teinekord ongi mingi nagin, klaari asi kohe ära ja saad võib-olla endale hea sõbra või toetaja.” Ta nendib ka seda, et elus tuleb nii endal kui lähedastel jamasid ette, nendest pole pääsu, sest selline elu juba kord on. “Kui elus juhtubki midagi ja see pole kriminaalne, siis kes nooruses vigu ei teeks,” resümeerib Toivo Asmer, kelle sõnul on temagi elus juhtunud väga palju igasuguseid asju, mille üle on ka endal heas sõprade seltskonnas tore naerda. Oma jutu lõpetab ta positiivse tõdemusega, et Eestis on tore elada.

Vaata ka saateklippi!

Head Uudised GoodNews