1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Aare Viilver käis Ott Tänaku filmi pressilinastusel: Tänaku suurim pöördemoment oli isaks saamine!
Aare Viilver käis Ott Tänaku filmi pressilinastusel: Tänaku suurim pöördemoment oli isaks saamine!

Aare Viilver käis Ott Tänaku filmi pressilinastusel: Tänaku suurim pöördemoment oli isaks saamine!

Dokumentaalfilm „Ott Tänak – The Movie“ räägib Ott Tänaku teekonnast noorest Saare poisist kõrgetasemeliseks autoralli sõitjaks ja annab ülevaate rallimaailma telgitagustest. Kui Tänak on üldiselt üsna tagasihoidev ja inimesed ei pruugi temast palju teada, siis selles filmis pääseb temale ligemale.

Läbi filmi on näha Tänaku arengut nii rallisõitjana kui ka inimese endana. Noorena oli Tänak kõrge egoga ja üsna jäärapäine, mis tegi tema teekonna WRC-maailma kõvasti raskemaks ja segas teda ka siis, kui ta oli juba sinna jõudnud.

Tänaku suurim pöördemoment oli isaks saamine. Kui muidu oli Tänak jäärapäine, keda ei huvitanud teiste arvamus ja kes tegi enamjaolt ikka seda, mida ise arvas, siis see oli tema elus hetk, mis pani ta elu üle mõtlema ja võib öelda, et tõi mõistuse pähe. Tänu sellele sai Tänak ka teise võimaluse WRC-sse naasmiseks.

Film toob põhjaliku ülevaate ka rallimaailmast, kus on näha, et kõrgtasemel rallisõit pole ainult kuulsus ja rõõm, vaid tegelikult on seal meeletu eeltöö ja emotsioonid kogu aeg laes. Filmis on nii rõõmu kui ka pisaraid. Autoralli on ala, kus kõik võib sekundipealt katastroofiliselt muutuda.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et film on viisaka tempoga. Ei ole pikaks venitatud kohti ega liiga kiireid kohti, kus midagi jääks arusaamatuks. Paneb mõtlema, kuivõrd raske ja pingelise alaga tegelikkuses tegemist on.

Aare Viilver

Head Uudised GoodNews