1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Alen Veziko: kui olen laval, ununeb telgitagune ja jääb ainult muusika
Alen Veziko: kui olen laval, ununeb telgitagune ja jääb ainult muusika

Alen Veziko: kui olen laval, ununeb telgitagune ja jääb ainult muusika

Alen Veziko annab 8.-12. märtsini naistele pühendatud kontserte. Kuni selle reedeni, 10. veebruarini saab pileteid soodushinnaga. Alen ütleb, et muusikas on kõike – kirge, armastust ning muusikuks olemine on tema jaoks elustiil. „Sellel hetkel, kui ma olen laval, ununeb kõik telgitagune ja jääb ainult muusika,“ kirjeldab ta enda esinemisi.

Alen Veziko. Foto: Rita Talisoo

Lauluga südameid soojendanud juba üle 20 aasta

Alen on oma lauluga südameid soojendanud juba üle 20 aasta. Oma esimesed laulud kirjutas Alen juba varastel kooliaastatel. Heliloominguga tegeleb tõsisemalt alates 16. eluaastast  ja praeguseks on kirjutanud umbes poolsada laulu, enamasti endale esitamiseks. Ta teeb oma lugudele nii sõnad kui viisi, seda kusjuures enamasti üheaegselt.

Alen Veziko. Foto: Rita Talisoo

Erinevad muusikalised tunnetused ja stiilid

Ta ise ütleb, et ta juba ammu ei vaeva oma pead igasuguste stiililiste määratluste ja mingisse skeenesse või gruppi kuulumise pärast. „Arvatavasti on küsimus selles, et loomingus, mida kirjutan, on palju erinevaid mõjutusi ja stiililiselt on mu lood üsna laialivalguvad,“ kirjeldab ta oma loomingut.

Kõik tema kolm albumit on oma sisult ja žanrilt seinast seina – ei ole ühte läbivat stiilimääratlust. „Ühtpidi on see muidugi nuhtlus, aga teisalt on see mulle kui laulukirjutajale omane. Ma ei kirjuta ühte tüüpi lugusid, vaid üritan leida erinevaid muusikalisi tunnetusi ja stiile,“ räägib ta.

Head Uudised GoodNews