1. Avaleht
  2. Muusika
  3. UUS LUGU “7:59” I Artjom Savitski: on kurb, kui ilus asi lõppeb, aga anna endale võimalus nautida elu teistmoodi
UUS LUGU “7:59” I Artjom Savitski: on kurb, kui ilus asi lõppeb, aga anna endale võimalus nautida elu teistmoodi

UUS LUGU “7:59” I Artjom Savitski: on kurb, kui ilus asi lõppeb, aga anna endale võimalus nautida elu teistmoodi

Laulja Artjom Savitskil ilmus uus lugu „7:59 AM“. Tegu on melanhoolse ja mõtlemapaneva armastuslooga, kus 7:59 tähistab viimast paarilisega veedetud ööd ning 8:00 uut algust. Artjom ütleb, et iga lõpp ongi ju tegelikult millegi uue algus. Vahel tuleb teadvustada, mis sai läbi ning liikuda edasi, mitte jääda ujuma suunda muutvatesse vetesse. Võib olla kurb, aga tasub anda endale võimalus nautida elu teistmoodi ja teise nurga alt. Leida uusi tutvusi või taas avastada see, mis sinus leegi sütitab.

Iga lõpp ongi ju tegelikult millegi uue algus.

Lugu valmis mitmete andekate inimeste koostöös

Uus lugu tekkis klassikalise stuudiosessiooni ajal, kuid alguses oli see pigem folk-diskolugu, mis siiski rahulikumaks tõmmati. Produtsent Sergei Harhan kasutas algidees efektina vilet ja see inspireeris Harhani nii palju, et järgmiseks sessioniks oli vilest valmis terve meloodia. Just vilistamisest koormus kogu loo meeleolu ja vibe. Edasi anti idee Põhja-Koreale bändist 5MIINUST, kes aitas loo lõpuni viimistleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARTJOM SAVITSKI (@artjomsavitski)

Artjom on ennegi öelnud, et oma loomingus on tal olnud keeruline kedagi teist usaldada ja ta on elu jooksul teinud palju asju iseseisvalt, liigselt teisi enda tegemistesse kaasamata. Küll aga selle muusikavideo tegemisel usaldas ta oma head tuttavat Anastasia Zazhitskayat, kes töötas produktsioonifirmas Vita Pictura.

Savitskile meeldisid Zazhitskaya mõtted, kuidas seda lugu visuaalselt edasi anda. Ta selgitab, et muusikavideo pole liiga välkuv ega liiga palju tundeid näitav, vaid rahulik, et igaüks saaks selle enda jaoks lahti mõtestada, kuidas ta neil hetkedel võiks end tunda, kui midagi saab läbi.

Artjom Savitski. Foto: Valeria Melnikova

Ei-ütlemise oskus on inimeste suhtes austav

Seoses sellega, et Artjom on hakanud rohkem inimesi usaldama, toob ta paralleeli looga, mis räägib sellest, kuidas öelda ei minevikule ja tulevikule jah. Ka tema tajub praegu elu rohkem, millele öelda jah ja millele ei.

Ta austab väga inimesi, kes oskavad öelda „ei“. Me ju tahame tihti olla viisakad ja öelda jah, ehkki tegelikult seda teha ei soovi. „Lõppkokkuvõttes on vabanduste otsimine palju halvem kui konkreetselt ja kindlasõnaliselt öeldud ei. Ta usub, et see on inimese suhtes austav ja nii ei raiska ka teise aega,“ arvab ta.

Vabanduste otsimine on palju halvem kui konkreetselt ja kindlasõnaliselt öeldud ei.

Artjom Savitski. Foto: Valeria Melnikova

Kui ilus lugu lõppeb, peab oskama eluga edasi minna. „On kurb, et ilus asi lõppes, aga nüüd on sul ees uued võimalused. Annad endale võimaluse nautida elu teistmoodi, teise nurga alt,“ jääb ta positiivseks.

 

Head Uudised GoodNews