1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Armastatud komöödial „Klassikokkutulek 2“ täitus 100 000 vaatajat
Armastatud komöödial „Klassikokkutulek 2“ täitus 100 000 vaatajat

Armastatud komöödial „Klassikokkutulek 2“ täitus 100 000 vaatajat

Kodumaine superkomöödia “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” tõusis pärast rekordilist avanädalavahetust 10 päevaga poole miljoni eurose kinokassani ning on tänase seisuga vaid kahe esimese linastusnädalaga toonud kinodesse üle 100 000 vaataja. See on suursaavutus nii kodu- kui välismaiste filmide jaoks –  selle piiri on seni ületanud vaid 3 Eesti ja 17 välismaist filmi. “Klassikokkutulek 2” laiendab tänasest kinolevi nii Eesti väikekinodesse kui ka Soome.

Filmi “Klassikokkutulek 2” on nüüdseks käinud vaatamas rohkem inimesi kui näiteks eelmise aasta vaadatumaid Eesti filme “Sangarid” (85306 vaatajat), “Svingerid” (79346 vaatajat) ja “November” (46701 vaatajat). Samuti jäi seljataha viimase kodumaise menuki “Pilvede all. Neljas õde” tulemus (66434 vaatajat).

Juba on klassivennad Mart, Toomas ja Andres oma filmiga tõusnud ka käesoleva aasta ülekaalukalt vaadatuimaks filmiks Eestis ning võib vaid oletada, et säilitab selles tabelis esikoha kuni aasta lõpuni.

Publiku tormiliselt sooja vastuvõtu üle rõõmustav produtsent Kristian Taska on optimistlik ka tuleviku suhtes: “Kui publiku huvi jätkub ja vaatajate arv järgmistel nädalatel veel edasi kasvab, siis annab see meile jõudu jutustamaks ära aasta pärast ka triloogia kolmas lugu”.

Millest siis selline edu? Filmi on saanud heakskiidu nii kriitikutelt kui publikult. Arteri kriitik Kristina Herodes andis filmile 4 tärni viiest, ning kiitis: „Kogu süžee on nii ettearvamatu, et järgmist vallatut kurvi pole võimalik ette näha. Ja naljaga on sama lugu – ta tuleb ja lajatab sulle kulbiga kuklasse hetkel, mil sa seda üldse ei oota.“

Eesti Filmiajakirjanike Ühingu juht Andrei Liimets lubab, et kellele esimene osa meeldis, saab siin naerda vähemalt sama palju, kui mitte rohkemgi: “Kolm peaosalist Mait Malmsten, Genka ja Ago Anderson on jätkuvalt head ja nendevaheline klapp korralik.”

Ka filmipublik kiidab uue komöödia pea üksmeelelt heaks. Sotsiaalmeedias jäävad silma arvamused „Väga hea. Parem kui esimene.“ või „Vaadatud ja ülirahul!“ ning „Nalja nabani!“

Lisaks suurtele kobarkinodele ning väikelinna digikinodele alustab „Klassikokkutulek 2“ tänasest kinolevi ka Kinokoja võrgustiku maakonnakinodes, sealhulgas näiteks Riisiperes, Alatskivil, Koerus, Puurmanis, Palal, Piusal, Kohtla-Nõmmel, Orissaares, Oisul, Tamsalus, Läsnas ja mitmel pool mujal. Samuti jõuab film mõnevõrra erandlikult ka valitud kinodesse Soomes, et anda filmi vaatamise võimalus ka sealsetele eestlastele!

Head Uudised GoodNews