1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Baltimaade tänavakunstifestival jõuab täna Eestisse
Baltimaade tänavakunstifestival jõuab täna Eestisse

Baltimaade tänavakunstifestival jõuab täna Eestisse

Baltimaade ainus tuuritav tänavakunstifestival Tadaa külastab 1.-16. juunini kuute linna. Alustati Riias ja Césises, tänasest festivali lõpuni ollakse aga Eestis: Tallinn, Narva, Põlva, Tartu.

Neljal järjestikusel aastal toimus see Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus, sel aastal otsustati vastu võtta aga uus väljakutse. Lasnamäe on tallinlaste ja Tallinnat külastavate turistide seas pigem vähekülastatud linnaosa ning seetõttu nähti seda võimalusena anda inimestele põhjus Lasnamäele minna ja näha, mida põnevat sellel piirkonnal pakkuda on.

“Võib juhtuda, et tulevikus laieneb festival ka teistesse Tallinna linnaosadesse, et inimestel oleks põhjust minna kohtadesse, kuhu harjumuspäraselt ei satu,” ütlevad korraldajad.

Festival teeb koostööd Lasnaideega, mille eesmärk on pürgida võimalusterohkema ja kvaliteetsema elukeskkonna kujundamise poole. Tänu nendele on Lasnamäele tekkinud Laagna Aed, mis on ka üheks festivali toimumispaigaks.

Festival pakub tervislikku kompotti muusikast, teatrist, tsirkusest, tantsust ja kõnekunstist ning on sobilik kõigile, sõltumata vanusest, pikkusest, kaalust või kinganumbrist.

Üritused on tasuta, ent vana hea tänavatava kohaselt on teretulnud tänupanuse kübarasse poetamine.

Head Uudised GoodNews